Počet záznamů: 1  

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

  1. SYS0348647
    LBL
      
    01181nam-a2200349-a-4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20200604134935.7
    007
      
    ta
    008
      
    110831s2011----xr-abfhe------001-0-cze--
    015
      
    $a cnb002223042
    020
      
    $a 978-80-200-1991-2 (váz.)
    035
      
    $a (OCoLC)768557032
    040
      
    $a ABA001 $b cze
    072
    -7
    $a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $2 Konspekt $9 19
    080
      
    $a 641/642 $2 MRF
    080
      
    $a 613.2 $2 MRF
    080
      
    $a (048.8) $2 MRF
    100
    1-
    $a Beranová, Magdalena, $d 1930-2016 $7 jk01011773 $4 aut
    245
    10
    $a Jídlo a pití v pravěku a ve středověku / $c Magdalena Beranová
    250
      
    $a Vyd. 2., přeprac. a rozš.
    260
      
    $a Praha : $b Academia, $c 2011
    300
      
    $a 511 s., [16] s. obr. příl. : $b il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ; $c 21 cm
    504
      
    $a Obsahuje bibliografii
    520
    3-
    $a Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení středověké kuchyně atd. Uvádí i řadu receptů na dobová jídla. Práce z oblasti kulturních dějin a dějin každodennosti. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788020019912 $2 Web obalkyknih.cz
    650
    07
    $a jídlo $x dějiny $7 ph634636 $2 czenas
    655
    -7
    $a monografie $7 fd132842 $2 czenas
    856
    41
    $y Obsah $u http://toc.nkp.cz/NKC/201111/contents/nkc20112223042_1.pdf
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.