$a Beranová, Magdalena, $d 1930-2016 $7 jk01011773 $4 aut
245
10
$a Jídlo a pití v pravěku a ve středověku / $c Magdalena Beranová
250
$a Vyd. 2., přeprac. a rozš.
260
$a Praha : $b Academia, $c 2011
300
$a 511 s., [16] s. obr. příl. : $b il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ; $c 21 cm
504
$a Obsahuje bibliografii
520
3-
$a Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení středověké kuchyně atd. Uvádí i řadu receptů na dobová jídla. Práce z oblasti kulturních dějin a dějin každodennosti. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788020019912 $2 Web obalkyknih.cz
650
07
$a jídlo $x dějiny $7 ph634636 $2 czenas
655
-7
$a monografie $7 fd132842 $2 czenas
856
41
$y Obsah $u http://toc.nkp.cz/NKC/201111/contents/nkc20112223042_1.pdf
910
$a CBA001
FMT
BK
Citace
Počet záznamů: 1
openseadragon
Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom
jak používáme cookies.