Počet záznamů: 1  

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Beranová, Magdalena, 1930-2016 - Autor
    Vyd. 2., přeprac. a rozš. - Praha : Academia, 2011 - 511 s., [16] s. obr. příl. : il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ; 21 cm
    ISBN 978-80-200-1991-2 (váz.)
     jídlo
     monografie
    SignaturaC 345.629
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 345.629   

    Údaje o názvuJídlo a pití v pravěku a ve středověku / Magdalena Beranová
    Záhlaví-jméno Beranová, Magdalena, 1930-2016 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 2., přeprac. a rozš.
    Vyd.údajePraha : Academia, 2011
    Fyz.popis511 s., [16] s. obr. příl. : il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ; 21 cm
    ISBN978-80-200-1991-2 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb002223042
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Předmět.hesla jídlo - dějiny
    Forma, žánr monografie
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641/642 , 613.2 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    URL http://toc.nkp.cz/NKC/201111/contents/nkc20112223042_1.pdf
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
    Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
    Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení středověké kuchyně atd. Uvádí i řadu receptů na dobová jídla. Práce z oblasti kulturních dějin a dějin každodennosti. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.