Počet záznamů: 1  

Vaření podle pěti elementů

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Fehrer, Roswitha - Autor
    Praha : Eminent, 2010 - 286 s.
    ISBN 978-80-7281-308-7 :
     racionální výživa  čínské lékařství  jin a jang  roční období  jídla
     kuchařské recepty  příručky
    SignaturaC 341.116
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Asijské kuchyně
    Vaření podle pěti elementů
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 341.116   

    Údaje o názvuVaření podle pěti elementů : v souladu s ročními obdobími : 250 receptů pro celou rodinu / Roswitha Fehrer ; [translation Marcela Mádrová]
    Záhlaví-jméno Fehrer, Roswitha (Autor)
    Vyd.údajePraha : Eminent, 2010
    Fyz.popis286 s.
    ISBN978-80-7281-308-7 : 299.00 Kč
    Číslo nár. bibl.cnb002164110
    PoznámkyPřeloženo z němčiny. Obsahuje rejstřík
    Originál5-Elemente Kochen im Einklang mit den Jahreszeiten
    Předmět.hesla racionální výživa * čínské lékařství * jin a jang * roční období * jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty * příručky
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT "321/324" , 641.55 , 615.8 , 221-852.5 , 615.8(315) , 613.2 , (035) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Asijské kuchyně
    Druh dok.KNIHY
    Vaření podle pěti elementů
    Staří čínští taoisté chápali skryté souvislosti, kterými je možné vysvětlit děje v přirozeném světě, jako princip wu sing, přírodní zákon pěti prvků, který symbolizuje ubývání a narůstání jin a jang. Zemi, vodu, kov, oheň a dřevo vnímali jako dynamické procesy, které mají zvláštní vlastnosti a existují ve vzájemných vztazích tvoření a zániku. Učení o výživě podle pěti elementů je dodnes základní součástí čínské medicíny. Zásadou vaření podle pěti elementů je využití energetické a termické kvality jednotlivých potravin. Díky tomu je možné si zachovat zdraví nebo vyrovnat nevyváženosti vyvolané tělesnou konstitucí, nesprávnou výživou, vlivy ročních období nebo klimatickými vlivy. Jinými slovy to znamená, že výživu je možné chápat a využívat jako lék. Roswitha Fehrer, přední evropské odbornice na čínskou medicínu, přináší ve své knize 250 unikátních receptů , které mohou významně přispět ke zlepšení zdraví, tělesné i duševní kondice a radosti ze života vás i vaší rodiny. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.