Počet záznamů: 1
Diabetes mellitus, čili, Cukrovka
Rušavý, Zdeněk, 1952- - Autor
1. vyd. - Praha : Forsapi, 2007 - 94 s. ; 21 cm
ISBN 978-80-903820-2-2 (brož.)
Rady lékaře, průvodce dietou ;
Frantová, Veronika - Autor
diabetes mellitus dietoterapie dietní jídla
příručky kuchařské receptySignatura C 338.785 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety Údaje o názvu Diabetes mellitus, čili, Cukrovka : dieta diabetická / Zdeněk Rušavý, Veronika Frantová Část názvu Cukrovka Dieta diabetická Záhlaví-jméno Rušavý, Zdeněk, 1952- (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Praha : Forsapi, 2007 Fyz.popis 94 s. ; 21 cm ISBN 978-80-903820-2-2 (brož.) Číslo nár. bibl. cnb001711930 Edice Rady lékaře, průvodce dietou ; 2 Poznámky Terminologické slovníky Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii a rejstřík Dal.odpovědnost Frantová, Veronika (Autor)
Předmět.hesla diabetes mellitus * dietoterapie * dietní jídla Forma, žánr příručky * kuchařské recepty Konspekt 613 - Hygiena. Lidské zdraví MDT 613.2.03 , 641.561 , 616.379-008.64 , 615.874.2 , 641.563 , (083.12) , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety Druh dok. KNIHY Knížka je sepsána se zřetelem k moderním poznatkům o vstřebávání cukrů v tenkém střevě z různých potravin. Jsou zde podrobně rozebrány oba základní typy cukrovky - diabetes mellitus I. typu a II. typu, možnost vzniku komplikací a podstata léčby a diety. Vysvětleny jsou základní pojmy, energetická hodnota, typy sacharidů a jejich množství v potravinách. Je zde vysvětlena podstata rychlosti vstřebávání sacharidů a definice glykemického indexu a jeho aplikace v dietě pacientů. Knížka obsahuje na 100 receptů doplněných obsahem energie, jednotlivých živin. Kniha je příručkou pacienta, aby byl schopný sestavit jídelníček, který odpovídá jeho dietě. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1