Počet záznamů: 1
Clissold, Lorraine - Autor
1. české vyd. - Praha : Slovart, 2009 - 240 s. : il.
ISBN 978-80-7391-327-4 (váz.)
Stárková, Jiřina - Překladatel
čínská jídla racionální výživa zdravý životní styl
kuchařské recepty populárně-naučné publikaceSignatura C 337.215 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Údaje o názvu Proč Číňané nepočítají kalorie / Lorraine Clissoldová ; [překlad Jiřina Stárková] Záhlaví-jméno Clissold, Lorraine (Autor) Údaje o vydání 1. české vyd. Vyd.údaje Praha : Slovart, 2009 Fyz.popis 240 s. : il. ISBN 978-80-7391-327-4 (váz.) Číslo nár. bibl. cnb002012326 Poznámky Přeloženo z angličtiny. Podnázev na obálce: patnáct pradávných tajemství, která změní vaše stravovací návyky, pocity i vzhled. Přehled čínských výrazů a slovních spojení Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Originál Why the Chinese don't count calories Dal.odpovědnost Stárková, Jiřina (Překladatel)
Předmět.hesla čínská jídla * racionální výživa * zdravý životní styl Forma, žánr kuchařské recepty * populárně-naučné publikace Konspekt 613 - Hygiena. Lidské zdraví MDT 613 , 613.2 , 641.568(510) , (0.062) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Druh dok. KNIHY Postoj Číňanů k jídlu vyjadřuje jejich nejběžnější pozdrav: "Už jste jedl" Jídlo je odnepaměti základem čínské kultury, a i přesto moderní výzkum potvrzuje, že ve srovnání se západními národy jsou Číňané štíhlejší a mají lepší kondici. Klíčem k jejich tajemství jsou jednoduché a rozumné zásady. Jídlo považují za výživu a lék - nikoli za zdroj nechtěných kalorií. Autorka knihy, jejíž zálibu v čínské kuchyni změnil desetiletý pobyt v Pekingu v celoživotní lásku, odhaluje v patnácti poutavých kapitolách tajemství čínské kultury jídla. Na příkladech lákavých kombinací ingrediencí vysvětluje jak vyvážit jednotlivé složky stravy, uspokojit chuť a s přispěním dávných čínských pravidel změnit stravování ve zdraví prospěšný požitek. Součástí jsou i recepty, které využívají čínské i "západní" suroviny a nabízejí pohled do neuvěřitelně pestré a znamenité východní kuchyně. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1