Počet záznamů: 1
SYS 0103937 LBL 00951nam^a22003013a^4500 003 CZ-CbJVK 005 20191213122642.8 007 ta 008 081010s2008----xo-a---e------001---cze-- 020 $a 978-80-8046-411-0 (váz.) 040 $a KLG001 $b cze 041 1-
$a cze $h rus 072 -7
$a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $2 Konspekt $9 19 080 $a 641.568(470+571) $2 MRF 080 $a (083.12) $2 MRF 245 00
$a To nejlepší z ruské kuchyně / $c [z ruského originálu přeložila Monika Vosková] 250 $a 1. vyd. 260 $a Bratislava : $b Perfekt, $c 2008 300 $a 205 s. : $b barev. il. ; $c 31 cm 500 $a Obsahuje rejstřík 520 3-
$a Kulinářství je jedno z nejstarších umění, jaké kdy lidstvo poznalo. Není divu, vždyť, jak se říká, hladovému žaludku člověk nerozkáže a mlsnému jazýčku už vůbec ne. Vynikající chutě ruské kuchyně představuje nová obrazová kuchařka s recepty nejtypičtějších ruských jídel. Ruská kuchyně, tak jako kterákoli jiná národní kuchyně, prošla určitým vývojem, který na jejích pokrmech zanechal nesmazatelné stopy a osobitou chuť. Není proto náhoda, že v nich můžeme najít vlivy staroslověnských jídel už od doby Kyjevské Rusi. Skrývá se v nich rovněž kus národní kultury, její rozmanitost, tradice i zvláštnosti každodenního života. Charakter tradiční ruské stravy výrazně ovlivnil i způsob obživy obyvatel, kterým bylo především zemědělství. V různých oblastech se proto připravovala různá chlebová a moučná jídla, ale také pokrmy ze zelí. Nemalý význam měly též ryby, jež obohacovaly stůl v době půstu. Připravte si typické ruské pochoutky jako boršč, soljanku, paschu, mrkvový nákyp, uchu, nejrůznější pirohy či kurnik, a dobřejte si opravdu labužnické hody. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788080464110 $2 Web obalkyknih.cz 650 07
$a ruská jídla $7 ph125324 $2 czenas 655 -7
$a kuchařské recepty $7 fd132687 $2 czenas 910 $a CBA001 FMT BK Citace
Počet záznamů: 1