Počet záznamů: 1
Bourdain, Anthony, 1956-2018 - Autor
1. české vyd. - Praha : Slovart, 2006 - 282 s.
ISBN 80-7209-860-8 (váz.)
cestování jídla gastronomie
vyprávěníSignatura C 324.550 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Šéfkuchař na cestách : putování dokonalým jídlem / Anthony Bourdain ; [překlad Jiřina Stárková] Záhlaví-jméno Bourdain, Anthony, 1956-2018 (Autor) Údaje o vydání 1. české vyd. Vyd.údaje Praha : Slovart, 2006 Fyz.popis 282 s. ISBN 80-7209-860-8 (váz.) Číslo nár. bibl. cnb001700718 Originál Cook's tour : in search of the perfect meal Předmět.hesla cestování - země světa * jídla - země světa * gastronomie - země světa Forma, žánr vyprávění Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT (100) , 641/642 , 641.55 , 910.4 , (0:82-3) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Jediné, co Anthony Bourdain zbožňuje stejně jako vaření, je cestování. Jeho druhá kniha přeložená do češtiny - Šéfkuchař na cestách představuje dokonalé spojení obou vášní. A jelikož není pouze šéfkuchař, ale také dobrodruh, vydává se hledat kulinářský svatý grál. Ve snaze objevit dokonalé jídlo objíždí svět křížem krážem a přitom ochutnává místní pokrmy - znamenité i ty poněkud bizarní. Při svém putování zavítá na všechny světadíly. Bourdain na svých cestách znovu a znovu objevuje význam společenství a sounáležitosti, ale především schopnost jídla svést lidi dohromady. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1