Počet záznamů: 1  

Červený a černý


  1.  Stendhal, 1783-1842 - Autor
    Vyd. 5., V MF 2. - Praha : Mladá fronta, 1966 - 520 s., [12] l. barev. obr. příl. ; 21 cm
    ISBN (Váz.)
    Máj ;
      Levý, Otakar, - Překladatel   Pelc, Antonín, - Ilustrátor
     francouzské romány
    SignaturaC 106.674
    Červený a černý
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 106.674   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 106.674 a   
    Vltava nedostupnýC 106.674 Va   

    Title statementČervený a černý / Stendhal ; [z francouzštiny přeložil Otakar Levý ; ilustroval Antonín Pelc]
    Main entry-name Stendhal, 1783-1842 (Author)
    Edition statementVyd. 5., V MF 2.
    Issue dataPraha : Mladá fronta, 1966
    Phys.des.520 s., [12] l. barev. obr. příl. ; 21 cm
    ISBN(Váz.)
    National bibl. num.cnb000488998
    Edition Máj (Mladá fronta) ; 3
    OriginalRouge et le noir
    Another responsib. Levý, Otakar, 1896-1946 (Translator)
    Pelc, Antonín, 1895-1967 (Illustrator)
    Form, Genre francouzské romány
    Conspect821.133.1-3 - Francouzská próza, francouzsky psaná
    UDC 821.133.1-31 , (0:82-31)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Červený a černý
    Společenský román francouzského klasika 19. století o mladém muži, snažícím se překonat společenské bariéry a vyšvihnout se mezi společenskou smetánku. Hrdina knihy Julien Sorel je skvěle vykresleným typem mladého kariéristy a pokrytce, který proto, aby unikl vojenskému stejnokroji, si podle požadavků reakční doby zvolí kněžské povolání. Využívá přízně žen, aby mohl rychleji postupovat na společenském žebříčku bez ohledu na utrpení, které kolem sebe působí. Dílo, které zpodobnilo venkovskou i městskou společnost po Napoleonově pádu a nástupu Bourbonů, se přes počáteční nepříznivé přijetí stalo jedním ze základních kamenů světové literární dědictví. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.