Počet záznamů: 1
Ouhrabková, Zuzana - Autor
Vydání první - 310 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
ISBN 978-80-7565-939-2
Sojka, Vláďa, - Autor
fermentované potraviny kvašená zelenina fermentace jídla nápoje domácí výroba
kuchařské recepty příručkySignatura C 414.201 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Zavařování Title statement Zkvašeno : kuchařka na doma / Zuzana Ouhrabková, Vláďa Sojka Main entry-name Ouhrabková, Zuzana (Author) Edition statement Vydání první Publication Brno : Jota, 2023 Phys.des. 310 stran : barevné ilustrace ; 24 cm ISBN 978-80-7565-939-2 National bibl. num. cnb003525306 Note Terminologický slovník Another responsib. Sojka, Vláďa, 1979- (Author)
Subj. Headings fermentované potraviny * kvašená zelenina * fermentace * jídla * nápoje * domácí výroba Form, Genre kuchařské recepty * příručky Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 663/664.098 , 664.8.039.7:635.1/.8 , 66.098:577.15 , 641.55 , 641.87 , 334.714 , (083.12) , (035) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Zavařování Document kind BOOKS Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle – objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo. A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhat a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy. Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více jak deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1