Počet záznamů: 1  

Zkvašeno

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Ouhrabková, Zuzana - Autor
    Vydání první - 310 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
    ISBN 978-80-7565-939-2
      Sojka, Vláďa, - Autor
     fermentované potraviny  kvašená zelenina  fermentace  jídla  nápoje  domácí výroba
     kuchařské recepty  příručky
    SignaturaC 414.201
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Zavařování
    Zkvašeno
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 414.201   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) vyžádáno (do 13.11.2024)C 414.201 a   
    Suché Vrbné vypůjčeno (do 06.12.2024)C 414.201 SV   

    Title statementZkvašeno : kuchařka na doma / Zuzana Ouhrabková, Vláďa Sojka
    Main entry-name Ouhrabková, Zuzana (Author)
    Edition statementVydání první
    PublicationBrno : Jota, 2023
    Phys.des.310 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
    ISBN978-80-7565-939-2
    National bibl. num.cnb003525306
    NoteTerminologický slovník
    Another responsib. Sojka, Vláďa, 1979- (Author)
    Subj. Headings fermentované potraviny * kvašená zelenina * fermentace * jídla * nápoje * domácí výroba
    Form, Genre kuchařské recepty * příručky
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 663/664.098 , 664.8.039.7:635.1/.8 , 66.098:577.15 , 641.55 , 641.87 , 334.714 , (083.12) , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Zavařování
    Document kindBOOKS
    Zkvašeno
    Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle – objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo. A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhat a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy. Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více jak deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.