Počet záznamů: 1
Raab, Miroslav, 1938- - Autor
V Praze ; Podlesí : Dauphin, 2014 - 143 s. : il. ; 21 cm
ISBN 978-80-7272-629-5
Sporáček ;
molekulární gastronomie potravinářská chemie
populárně-naučné publikaceSignatura C 360.195 Umístění 664 - Potravinářství Údaje o názvu Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme / Miroslav Raab Část názvu Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme Variantní názvy Obálkový a hřbetní název: Molekulární kuchyně Záhlaví-jméno Raab, Miroslav, 1938- (Autor) Vyd.údaje V Praze ; Podlesí : Dauphin, 2014 Fyz.popis 143 s. : il. ; 21 cm ISBN 978-80-7272-629-5 Číslo nár. bibl. cnb002648180 Edice Sporáček ; 6 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Předmět.hesla molekulární gastronomie * potravinářská chemie Forma, žánr populárně-naučné publikace Konspekt 664 - Potravinářský průmysl MDT 641:663/664 , 663/664:54 , (0.062) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 664 - Potravinářství Druh dok. KNIHY Záhady, tajemno a dobrodružství odehrávající v hrncích, pekáčích, pánvích, sklínkách i sklenicích. Martyrium civilních molekul při jejich "transmutaci" v lahůdku. Není to běžná kuchařka. Je to snadno srozumitelné vyprávění o chemický dějích probíhajících při vaření doplněné základním vysvětlujícím chemickým aparátem. Zvláštní pozornost je věnována i způsobům jak jíme a jídlo chutnáme - tedy psychologii jídel a nápojů. Ač samotný název knihy k tomu nabádá autor se záměrně vyhýbá módnímu trendu molekulární zážitkové gastronomie, není v jejím kontextu důležitý. Kniha pro profesionály i adepty umění kuchařského, kniha pro každého přemýšlivého čtenáře - kuchaře inspirující ku vlastním experimentům a výbojům Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1