Počet záznamů: 1  

Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Raab, Miroslav, 1938- - Autor
    V Praze ; Podlesí : Dauphin, 2014 - 143 s. : il. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7272-629-5
    Sporáček ;
     molekulární gastronomie  potravinářská chemie
     populárně-naučné publikace
    SignaturaC 360.195
    Umístění 664 - Potravinářství
    Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 360.195   

    Údaje o názvuMolekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme / Miroslav Raab
    Část názvuMolekuly, které vaříme, jíme a pijeme
    Variantní názvyObálkový a hřbetní název: Molekulární kuchyně
    Záhlaví-jméno Raab, Miroslav, 1938- (Autor)
    Vyd.údajeV Praze ; Podlesí : Dauphin, 2014
    Fyz.popis143 s. : il. ; 21 cm
    ISBN978-80-7272-629-5
    Číslo nár. bibl.cnb002648180
    Edice Sporáček ; 6
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Předmět.hesla molekulární gastronomie * potravinářská chemie
    Forma, žánr populárně-naučné publikace
    Konspekt664 - Potravinářský průmysl
    MDT 641:663/664 , 663/664:54 , (0.062)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru664 - Potravinářství
    Druh dok.KNIHY
    Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme
    Záhady, tajemno a dobrodružství odehrávající v hrncích, pekáčích, pánvích, sklínkách i sklenicích. Martyrium civilních molekul při jejich "transmutaci" v lahůdku. Není to běžná kuchařka. Je to snadno srozumitelné vyprávění o chemický dějích probíhajících při vaření doplněné základním vysvětlujícím chemickým aparátem. Zvláštní pozornost je věnována i způsobům jak jíme a jídlo chutnáme - tedy psychologii jídel a nápojů. Ač samotný název knihy k tomu nabádá autor se záměrně vyhýbá módnímu trendu molekulární zážitkové gastronomie, není v jejím kontextu důležitý. Kniha pro profesionály i adepty umění kuchařského, kniha pro každého přemýšlivého čtenáře - kuchaře inspirující ku vlastním experimentům a výbojům Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.