Počet záznamů: 1  

Proměny fenomenologie

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Blecha, Ivan, 1957- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Triton, 2007 - 403 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7254-938-2 (váz.)
     Husserl, Edmund, 1859-1938
     německá filozofie  fenomenologie  fenomenologie
     studie
    SignaturaC 327.396
    Umístění 165 - Teorie poznání
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 327.396   

    Údaje o názvuProměny fenomenologie : úvod do Husserlovy filosofie / Ivan Blecha
    Část názvuÚvod do Husserlovy filosofie
    Záhlaví-jméno Blecha, Ivan, 1957- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Triton, 2007
    Fyz.popis403 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-7254-938-2 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb001709213
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Předmět.hesla Husserl, Edmund, 1859-1938 * německá filozofie - 19.-20. století * fenomenologie - Německo - 19.-20. století * fenomenologie - 20. století
    Forma, žánr studie
    Konspekt14(100-15)"15/20" - Moderní západní filozofie
    MDT 14(430) , 165.62 , (430) , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru165 - Teorie poznání
    Druh dok.KNIHY
    Proměny fenomenologie
    Proměny fenomenologie
    Předkládaná knížka je pokusem o systematický výklad jednoho z nejvlivnějších filosofických směrů 20. století – fenomenologie. Text si všímá důkladně nejen samotné filosofie E. Husserla – zakladatele fenomenologie -, ale i dalších proudů, které z ní vzešly a měly rozhodující vliv na moderní filosofické myšlení. Podrobně je proto sledováno i dílo M. Heideggera, J.-P. Sartra, H. G. Gadamera, E. Lévinase, J. Patočky, M. Merleau-Pontyho a dalších. Výklad se navíc snaží využít základní postoje fenomenologie k diskusi s některými současnými směry, zejména s postmoderní a analytickou filosofií. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.