Počet záznamů: 1
Adams, Ashley, 1984- - Autor
Vydání první - 192 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
ISBN 978-80-7370-383-7
Čapková, Lenka Marie - Překladatel
intolerance laktózy alergie na potraviny dietoterapie dietní jídla
kuchařské recepty příručkySignatura C 362.827 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety Unifikovaný název Dairy-free kitchen. Česky Údaje o názvu Vaříme bez mléka / Ashley Adams ; z anglického originálu The dairy-free kitchen přeložila Lenka Marie Čapková Záhlaví-jméno Adams, Ashley, 1984- (Autor) Údaje o vydání Vydání první Nakladatel [Praha] : Synergie Publishing SE, [2015] Copyright ©2015 Fyz.popis 192 stran : barevné ilustrace ; 24 cm ISBN 978-80-7370-383-7 Číslo nár. bibl. cnb002703435 Poznámky Obálkový podnázev: 100 receptů na všechna krémová jídla, která máte rádi - bez laktózy, kaseinu a mléčných výrobků Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii a rejstřík Dal.odpovědnost Čapková, Lenka Marie (Překladatel)
Předmět.hesla intolerance laktózy * alergie na potraviny * dietoterapie * dietní jídla Forma, žánr kuchařské recepty * příručky Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 616-02.19:547.458.2 , 616-02:613.2 , 615.874.2 , 641.563 , (083.12) , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety Druh dok. KNIHY V této kuchařce vám ukážeme, jak si můžete doma vyrobit rostlinná mléka, smetanu, máslo, sýr anebo jogurty. Najdete v ní chutné bezmléčné recepty na jídla, o kterých jste si mysleli, že bez mléka ani nejdou připravit a že se jich tedy budete muset vzdát, např. na makaróny se sýrem nebo pizzu či mléčné koktejly. Dozvíte se, v čem může být skryté mléko a mléčné složky a jak je vyloučit z každodenní stravy. Máte dostatek vápníku? Mléko a mléčné výrobky nejsou pro výživu zásadní, proč je tedy nenahradit jinými potravinami, které rovněž mají vysoký obsah vápníku? A co sója: jíst, či nejíst? A kokos nebo konopí? Zjistěte víc o těchto populárních mléčných náhražkách. Dle odhadů totiž trpí v určité míře intolerancí laktózy přibližně 15 až 20 % populace České republiky. Nedávný výzkum navíc našel spojení mezi mléčným proteinem a rozvojem nemocí, jako je rakovina a autoimunitní onemocnění. Dnes už máme důkazy, že jak stárneme, naše tělo přestává vytvářet enzymy potřebné k trávení mléka. Konzumace stravy bohaté na mléčné výrobky tak může s postupujícím věkem přispět k rozvoji syndromu dráždivého tračníku, alergií a dalších autoimunitních chorob a k potížím s trávením. Kuchařka Vaříme bez mléka vám nabízí 100 lahodných receptů, které používají v současnosti oblíbené rostlinné alternativy klasického mléka, a to včetně mandlového, rýžového, konopného, sójového a kokosového mléka. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1