Počet záznamů: 1  

Chemie antihistaminových látek a histaminové skupiny

  1. SYS0832016
    LBL
      
    01694nam-a22003491--4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20240222104414.5
    007
      
    ta
    008
      
    980924s1955----xr------------------cze--
    015
      
    $a cnb000680598
    035
      
    $a (OCoLC)85450466
    040
      
    $a ABA001 $b cze $c BOA001 $d ABA001
    080
      
    $a 40CNB
    100
    1-
    $a Protiva, Miroslav, $d 1921-1998 $7 jk01101382 $4 aut
    245
    10
    $a Chemie antihistaminových látek a histaminové skupiny / $c [Autor:] Miroslav Protiva
    250
      
    $a 1. vyd.
    260
      
    $a Praha : $b ČSAV, $c 1955 $f (Praž. tisk. 05)
    300
      
    $a 762, [2] s. ; $c
    490
    1-
    $a Práce Československá akademie věd. Sekce chemická
    490
    1-
    $a Studie a prameny ; $v 18
    500
      
    $a S il.
    500
      
    $a Opr.
    500
      
    $a 1300 výt.
    500
      
    $a Bibliogr. s doplňkem
    500
      
    $a Seznam patentů s doplňkem
    500
      
    $a Vzorcový a věcný rejstřík
    520
    3-
    $a Monografie podává souhrn dosavadních poznatků o jedné z nejnovějších skupin léčiv, užívaných především k léčení allergických stavů. V prvních dvou částech knihy je podán všeobecný výklad a historický přehled výzkumů. Třetí, nejobsáhlejší část, obsahuje systematický přehled 5513 antihistaminových a příbuzných látek s příslušnými údaji o jejich struktuře, způsobech preparace, vlastnostech, účinnosti atd. Závěrečné části knihy se zabývají vztahem mezi konstitucí a antihistaminovou účinností a theoriemi o mechanismu účinnosti antihistaminik. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?nbn=cnb000680598 $2 Národní knihovna ČR
    810
    2-
    $a Československá akademie věd. $t Práce. $p Sekce chemická
    830
    -0
    $a Studie a prameny ; $v 18
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.