Počet záznamů: 1  

Doudlebsko v kuchyni a u stolu

  1. SYS1098241
    LBL
      
    00000nam-a22^^^^^3i-4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20240527221848.8
    007
      
    ta
    008
      
    211118s2021----xr-abcfe------001-0-cze-d
    015
      
    $a cnb003364876
    020
      
    $a 978-80-88030-57-7 $q (vázáho)
    035
      
    $a (OCoLC)1310113819
    040
      
    $a CBA001 $b cze $e rda
    041
    0-
    $a cze $b ger
    043
      
    $a e-xr--- $b e-xr-jc $2 czenas
    072
    -7
    $a 392 $x Zvyky, mravy, obyčeje v soukromém životě $9 1 $2 Konspekt
    080
      
    $a (083.12) $2 MRF
    080
      
    $a (437.3) $2 MRF
    080
      
    $a 392.81 $2 MRF
    080
      
    $a (437.319) $2 MRF
    080
      
    $a (048.8) $2 MRF
    100
    1-
    $a Šimánek, Jan, $d 1981- $7 jx20100407024 $4 aut
    245
    10
    $a Doudlebsko v kuchyni a u stolu : $b lidová strava z jihu Čech / $c Jan Šimánek
    250
      
    $a Vydání první
    264
    -1
    $a České Budějovice : $b Bohumír Němec - Veduta, $c 2021
    300
      
    $a 249 stran, 16 stran obrazových příloh : $b ilustrace, portréty ; $c 21 cm
    336
      
    $a text $b txt $2 rdacontent
    337
      
    $a bez média $b n $2 rdamedia
    338
      
    $a svazek $b nc $2 rdacarrier
    500
      
    $a Mapy na předsádkách
    500
      
    $a Slovníček
    504
      
    $a Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    520
    3-
    $a Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny.Autor líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a o posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Závěrečná kapitola přináší rovněž skutečné recepty na některá jídla. Čtenáři tak vyvstává před očima poutavý a přitom reálný obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788088030577 $2 Městská knihovna v Praze
    546
      
    $a Německé resumé
    650
    07
    $a stravovací zvyky $z Česko $7 ph931806 $2 czenas
    651
    -7
    $a Doudlebsko (Česko) $7 ge129077 $2 czenas
    655
    -7
    $a monografie $7 fd132842 $2 czenas
    655
    -7
    $a kuchařské recepty $7 fd132687 $2 czenas
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.