Počet záznamů: 1  

Úvod do statistické fysiky


  1.  Levič, Veniamin Grigor'jevič - Autor
    1. vyd. - Praha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1954 - 359 s. ; 8°
      Fousek, Jan, - Překladatel   Frait, Zdeněk, - Překladatel   Janovec, Václav, - Překladatel
     statistická fyzika
     učebnice
    SignaturaC 17.455
    Umístění
    Úvod do statistické fysiky
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 17.455   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuÚvod do statistické fysiky / V.G. Levič ; přel. Jan Fousek, Zdeněk Frait a Václav Janovec
    Záhlaví-jméno Levič, Veniamin Grigor'jevič (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1954
    Fyz.popis359 s. ; 8°
    Číslo nár. bibl.cnb000511415
    Poznámky1-3300 výt. - S il. - Pozn. - Přehl. lit. - Věcný rejstřík
    Dal.odpovědnost Fousek, Jan, 1930-2016 (Překladatel)
    Frait, Zdeněk, 1930- (Překladatel)
    Janovec, Václav, 1930-2022 (Překladatel)
    Předmět.hesla statistická fyzika
    Forma, žánr učebnice
    Konspekt53 - Fyzika
    MDT 530.1:519.22 , (075)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Úvod do statistické fysiky
    Spis uvádí nejprve v souhrnu některé poučky thermodynamiky, zabývá se thermodynamickými potenciály, fázovým prostorem, nejzákladnějšími poznatky kvantové mechaniky a podává časovou definici pravděpodobnosti. Odvozuje Maxwellův i Boltzmannův rozdělovací zákon a Gibbsovo neboli kanonické rozdělení pravděpodobností různých stavů systému. Pak pojednává o souvislosti statistiky s thermodynamikou a podává výklad statistické fysiky ve kvasiklasickém přiblížení. S hlediska statistické fysiky probírá plyny ideální i neideální, krystaly, fázové soustavy a jejich přechody, elektrické a magnetické vlastnosti látek, kovy, theorii kapalného helia a atomové i jaderné systémy. Zdroj anotace: NKP
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.