Počet záznamů: 1  

Postní pokrmy podle pravoslavné tradice

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Baudišová, Jana, 1962- - Autor
    Vyd. 1. - Olomouc : Fontána, 2003 - 256 s. : il. ; 22 cm
    ISBN 80-7336-112-4
      Podracká, Anna - Autor
     postní jídla  pravoslavná liturgie
     kuchařské recepty
    SignaturaC 311.597
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Postní pokrmy podle pravoslavné tradice
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 311.597   

    Údaje o názvuPostní pokrmy podle pravoslavné tradice : postní pokrmy a jejich příprava, snídaně a přesnídávky, polévky, hlavní jídla slaná, sladká jídla, sváteční pokrmy, paschální pokrmy / Jana Baudišová, Anna Podracká
    Další variantní názvyPravoslavná kuchyně v období postu
    Záhlaví-jméno Baudišová, Jana, 1962- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajeOlomouc : Fontána, 2003
    Fyz.popis256 s. : il. ; 22 cm
    ISBN80-7336-112-4
    Číslo nár. bibl.cnb001299970
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografie
    Dal.odpovědnost Podracká, Anna (Autor)
    Předmět.hesla postní jídla * pravoslavná liturgie
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 271.2-528.8 , 641.565 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Postní pokrmy podle pravoslavné tradice
    V tomto bohatém receptáři naleznete hotovou žeň jednoduchých, levných, ale především zdravých pokrmů, které vycházejí z lidových pravoslavných tradic mnohých evropských národů. Právě v této duchovní tradici byla postní pravidla rozpracována nejpodrobněji, protože v pravoslaví je půst jednou z důležitých složek praktické víry. Erudované autorky věnovaly vedle souboru receptů pozornost i náležité přípravě postních pokrmů i užitečnému ohlédnutí do historie, v němž ožívají prastaré náboženské tradice, z nichž se mnohé dochovaly v té či oné podobě do dnešních dní. Receptář vás zásobí celým spektrem strasovacích chodů: od snídaní a přesnídávek (čaj z křížal, jahelná pomazánka…), polévek (sedminásobná polévka, pochlebka či srbské ščorby), hlavních chodů, těstovinových a rýžových pokrmů, jídel z tradičních luštěnin a zeleniny, četných pirohů, omáček a salátů, až po sváteční a paschální pokrmy, jako je kolivo či „chobotnice“.Tento jedinečný výbor z ruských, ukrajinských, bulharských, srbských a samozřejmě českých postních pokrmů uzavírá zamyšlení o člověku, jeho vztahu k přírodě i stravě v zrcadle Knihy knih – Bible. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.