Počet záznamů: 1
Beranová, Magdalena, 1930-2016 - Autor
1. vyd. - Praha : Libri, 2000 - 165 s., [12] s. obr. příl. : il. ; 21 cm
ISBN 80-7277-021-7
Řešátko, Jaroslav - Jiná role
dějiny kuchyně starověk stolování vaření
příručkySignatura C 313.522 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Jak se jedlo ve starověku : římská kuchařka / Magdalena Beranová, Jaroslav Řešátko Záhlaví-jméno Beranová, Magdalena, 1930-2016 (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Praha : Libri, 2000 Fyz.popis 165 s., [12] s. obr. příl. : il. ; 21 cm ISBN 80-7277-021-7 Číslo nár. bibl. cnb000969145 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Dal.odpovědnost Řešátko, Jaroslav (Jiná role)
Předmět.hesla dějiny * kuchyně * starověk * stolování * vaření Forma, žánr příručky MDT 641/642 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Zajímavé informace o nejstarších kuchařských knihách, o plodinách, stravě, vybavení kuchyní a pekáren, o způsobech prodeje potravin a stolování starověkých civilizací Egypta, Řecka a především Říma. Předpisová část využívá doporučení a receptů římského labužníka Marca Gavia Apicia a návody římského politika a spisovatele Marca Porcia Catona na přípravu jídel pro obyčejné lidi a otroky. Apiciova kniha je členěna do deseti kapitol a Římská kuchařka přináší vybrané předpisy, přizpůsobené naším současným podmínkám. Uvedené postupy jsou pouze orientační a vhodné pro znalce a experimentátory, slovníček vysvětluje pojmy a přináší převod na současné míry. Zdroj anotace: Městská knihovna v PrazeNačítání…
Počet záznamů: 1