Počet záznamů: 1
3 x 99 specialit sovětské kuchyně
1. vyd. - Praha : Lidové nakladatelství, 1986 - 399 s. : il.
Winter-Neprakta, Jiří, - Ilustrátor Ban-Jiránková, Viktoria, - Ilustrátor Kabátová-Táborská, Zdenka, - Ilustrátor Vlčková, Alena, - Sestavovatel, kompilátor
vaření
Sovětský svaz
kuchařské receptySignatura C 253.065 Umístění Údaje o názvu 3 x 99 specialit sovětské kuchyně / ilustovali Zdena Táborská, Jiří Winter (Neprakta), Viktoria Ban ; [uspořádala Alena Vlčková] Variantní názvy Třikrát devadesát devět specialit sovětské kuchyně Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Praha : Lidové nakladatelství, 1986 Fyz.popis 399 s. : il. Číslo nár. bibl. cnb000018979 Dal.odpovědnost Winter-Neprakta, Jiří, 1924-2011 (Ilustrátor)
Ban-Jiránková, Viktoria, 1952- (Ilustrátor)
Kabátová-Táborská, Zdenka, 1933- (Ilustrátor)
Vlčková, Alena, 1942-2011 (Sestavovatel, kompilátor)
Předmět.hesla vaření * Sovětský svaz Forma, žánr kuchařské recepty MDT 641/642 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Sovětský svaz není jen Rusko, a právě tak v této kuchařce nenajdete jen samé ruské recepty. Jsou tu nejrozmanitější jídla gruzínská, tatarská, uzbecká, litevská, estonská, ukrajinská, běloruská, arménská, moldavská i kazašská, každému podle chuti a nálady. Kniha zahrnuje tři samostatné celky: 99 studených předkrmů a polévek, 99 teplých pokrmů a 99 moučníků a nápojů. Recepty v první části doprovází zajímavosti ze sovětské gastronomické historie a slovníček málo známých přísad a pokrmů (od "adžiky" po "žur"). Recepty v druhé části jsou proloženy kulinárními frky Miloslava Švandrlíka. Sladkou třetí část pak doprovází - zcela v duchu osmdesátých let - návody na zdravá cvičení. Samotné recepty jsou stručné, jednoduché a nepříliš popisné, předpokládají ale základní znalosti běžných kuchyňských postupů. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1