Počet záznamů: 1  

3 x 99 specialit sovětské kuchyně


  1. 1. vyd. - Praha : Lidové nakladatelství, 1986 - 399 s. : il.
      Winter-Neprakta, Jiří, - Ilustrátor   Ban-Jiránková, Viktoria, - Ilustrátor   Kabátová-Táborská, Zdenka, - Ilustrátor   Vlčková, Alena, - Sestavovatel, kompilátor
     vaření
     Sovětský svaz
     kuchařské recepty
    SignaturaC 253.065
    Umístění
    3 x 99 specialit sovětské kuchyně
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 253.065 v1   

    Údaje o názvu3 x 99 specialit sovětské kuchyně / ilustovali Zdena Táborská, Jiří Winter (Neprakta), Viktoria Ban ; [uspořádala Alena Vlčková]
    Variantní názvyTřikrát devadesát devět specialit sovětské kuchyně
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Lidové nakladatelství, 1986
    Fyz.popis399 s. : il.
    Číslo nár. bibl.cnb000018979
    Dal.odpovědnost Winter-Neprakta, Jiří, 1924-2011 (Ilustrátor)
    Ban-Jiránková, Viktoria, 1952- (Ilustrátor)
    Kabátová-Táborská, Zdenka, 1933- (Ilustrátor)
    Vlčková, Alena, 1942-2011 (Sestavovatel, kompilátor)
    Předmět.hesla vaření * Sovětský svaz
    Forma, žánr kuchařské recepty
    MDT 641/642
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    3 x 99 specialit sovětské kuchyně
    Sovětský svaz není jen Rusko, a právě tak v této kuchařce nenajdete jen samé ruské recepty. Jsou tu nejrozmanitější jídla gruzínská, tatarská, uzbecká, litevská, estonská, ukrajinská, běloruská, arménská, moldavská i kazašská, každému podle chuti a nálady. Kniha zahrnuje tři samostatné celky: 99 studených předkrmů a polévek, 99 teplých pokrmů a 99 moučníků a nápojů. Recepty v první části doprovází zajímavosti ze sovětské gastronomické historie a slovníček málo známých přísad a pokrmů (od "adžiky" po "žur"). Recepty v druhé části jsou proloženy kulinárními frky Miloslava Švandrlíka. Sladkou třetí část pak doprovází - zcela v duchu osmdesátých let - návody na zdravá cvičení. Samotné recepty jsou stručné, jednoduché a nepříliš popisné, předpokládají ale základní znalosti běžných kuchyňských postupů. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.