Počet záznamů: 1
Jak se vařívalo dříve a jak dnes
SYS 0623454 LBL 00000nam-a2200445-a-4500 003 CZ-CbJVK 005 20251006150517.1 008 160120s2015----xr------------------cze-- 020 $a 978-80-7482-201-8 $q ebook 072 -7
$a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $9 19 $2 Konspekt 080 $a 641/642 $2 MRF 080 $a (083.12) $2 MRF 100 1-
$a Vašák, Jaroslav, $d 1947- $7 jn20000810138 $4 aut 245 10
$a Jak se vařívalo dříve a jak dnes : $n 3. díl, $p L-O 260 $a Praha : $b Viking, $c 2015 520 3-
$a Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o vánocích? Pečete z putrového těsta?Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. $c flexibooks 650 07
$a gastronomie $7 ph120473 $2 czenas 655 -7
$a kuchařské recepty $7 fd132687 $2 czenas 910 $a CBA001 FMT BK
Počet záznamů: 1