Počet záznamů: 1  

Jak se vařívalo dříve a jak dnes

  1. SYS0623454
    LBL
      
    00000nam-a2200445-a-4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20251006150517.1
    008
      
    160120s2015----xr------------------cze--
    020
      
    $a 978-80-7482-201-8 $q ebook
    072
    -7
    $a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $9 19 $2 Konspekt
    080
      
    $a 641/642 $2 MRF
    080
      
    $a (083.12) $2 MRF
    100
    1-
    $a Vašák, Jaroslav, $d 1947- $7 jn20000810138 $4 aut
    245
    10
    $a Jak se vařívalo dříve a jak dnes : $n 3. díl, $p L-O
    260
      
    $a Praha : $b Viking, $c 2015
    520
    3-
    $a Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o vánocích? Pečete z putrového těsta?Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. $c flexibooks
    650
    07
    $a gastronomie $7 ph120473 $2 czenas
    655
    -7
    $a kuchařské recepty $7 fd132687 $2 czenas
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.