Počet záznamů: 1
Jak se vařívalo dříve a jak dnes
Vašák, Jaroslav, 1947- - Autor
Praha : Viking, 2015
ISBN 978-80-7482-201-8
gastronomie
kuchařské receptyUmístění Údaje o názvu Jak se vařívalo dříve a jak dnes : 3. díl, L-O Záhlaví-jméno Vašák, Jaroslav, 1947- (Autor) Vyd.údaje Praha : Viking, 2015 ISBN 978-80-7482-201-8 Poznámky K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ Předmět.hesla gastronomie Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641/642 , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o vánocích? Pečete z putrového těsta?Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.Načítání…
Počet záznamů: 1