Počet záznamů: 1  

Dilema všežravce

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Pollan, Michael, 1955- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Argo : Dokořán, 2013 - 367 s. ; 24 cm
    ISBN 978-80-257-0896-5 (Argo : váz.), ISBN 978-80-7363-569-5 (Dokořán : váz.)
    Zip ;
     jídlo  potraviny  výroba potravin  potravní řetězce
     populárně-naučné publikace
    SignaturaC 352.461
    Umístění 664 - Potravinářství
    Dilema všežravce
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 352.461   

    Title statementDilema všežravce : přírodopis čtyř jídel / Michael Pollan ; [přeložila Jitka Fialová]
    Main entry-name Pollan, Michael, 1955- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Argo : Dokořán, 2013
    Phys.des.367 s. ; 24 cm
    ISBN978-80-257-0896-5 (Argo : váz.)
    978-80-7363-569-5 (Dokořán : váz.)
    National bibl. num.cnb002465125
    Edition Zip (Argo : Dokořán) ; 36
    NotePřeloženo z angličtiny
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    OriginalOmnivore's dilemma
    Subj. Headings jídlo * potraviny * výroba potravin * potravní řetězce
    Form, Genre populárně-naučné publikace
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 574.4/.5 , 663/664 , 641/642 , (0.062)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru664 - Potravinářství
    Document kindBOOKS
    Dilema všežravce
    Současná nabídka potravinářského průmyslu je nepřeberná, málokdo však ví, z jakých surovin a jakým způsobem potraviny vznikají. Autor se rozhodl popsat cestu, kterou plodiny nebo maso zvířete musí urazit, než se dostanou na náš stůl. V každé ze tří základních kapitol knihy sleduje jeden z hlavních lidských potravních řetězců, a to od začátku až do konce: průmyslový potravní řetězec (s klíčovou plodinou, kterou je v USA kukuřice), produkty alternativního zemědělství (farmy, místní obchodní řetězce), ve třetí části sběračsko-lovecký potravní řetězec. Ve svém pátrání neopomíjí historické, antropologické a sociologické souvislosti a nespoléhá se na prostředníky: vše chce prozkoumat a vidět na vlastní oči. Závěrečný oddíl tak popisuje jeho zkušenost s přípravou jídla, které uvařil (téměř) výhradně z toho, co sám ulovil, vypěstoval či sesbíral. Ve výkladu se zaměřuje především na problematiku výroby potravin v USA, jeho závěry či úvahy se však vztahují k většině zemí západního světa. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.