Počet záznamů: 1
Trejbal, Jaromír, 1905-1995 - Autor
Vyd. 1. - Praha : GT Club, 1991 - 216 s., [32] s. barev. fot. příl. : il.
ISBN 80-900705-0-7 (váz.)
Růžický, Petr - Fotograf Jodas, Miroslav, - Fotograf
Trejbal, Jaromír, 1905-1995
kuchaři jídla
autobiografické vzpomínky kuchařské receptySignatura B 35.313 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Info *RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM* Údaje o názvu Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana, aneb, Vaří mistr kuchař Jaromír Trejbal / [barevné fotoreprodukce Miroslav Jodas, barevné fotografie Petr Růžický] Část názvu Vaří mistr kuchař Jaromír Trejbal Záhlaví-jméno Trejbal, Jaromír, 1905-1995 (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje Praha : GT Club, 1991 Fyz.popis 216 s., [32] s. barev. fot. příl. : il. ISBN 80-900705-0-7 (váz.) Číslo nár. bibl. cnb000069075 Dal.odpovědnost Růžický, Petr (Fotograf)
Jodas, Miroslav, 1932-2013 (Fotograf)
Předmět.hesla Trejbal, Jaromír, 1905-1995 * kuchaři - Česko - 20. století * jídla Forma, žánr autobiografické vzpomínky * kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla 929 - Biografie MDT 641.55 , (437.3) , 641/642-051 , 929 , (083.12) , (0:82-94) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Trejbalova kuchařka je dokument o vývoji gastronomie let zhruba 1930 až 1980, doklad rozmanitosti a fantazii mistra kuchaře, důkaz měnících se chutí a vůní pokrmů typických pro určitou dobu a společnost. V Paříži zahájil Jaromír Trejbal tehdy velkolepou cestu po proslulých evropských hotelích a restauracích, kde vařil pro filmové hvězdy, státníky, krále. Po návratu domů pracoval od roku 1937 osm let jako osobní kuchař komika Vlasty Buriana. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1