Počet záznamů: 1  

Vývojové tendence spisovné češtiny a kultura jazyka


  1.  Novotný, Jiří, 1921- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1974 - 106 s.
    Odborná literatura pro učitele
      Cuřín, František, - Jiná role
     čeština  jazyková kultura  spisovný jazyk
     příručky
    SignaturaC 93.064
    Umístění
    Vývojové tendence spisovné češtiny a kultura jazyka
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 93.064   
    Lidická ( sklad )nedostupnýC 93.064 v1   

    Title statementVývojové tendence spisovné češtiny a kultura jazyka / František Cuřín, Jiří Novotný
    Main entry-name Novotný, Jiří, 1921- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Státní pedagogické nakladatelství, 1974
    Phys.des.106 s.
    National bibl. num.cnb000123684
    Edition Odborná literatura pro učitele
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Another responsib. Cuřín, František, 1913-1988 (Other)
    Subj. Headings čeština * jazyková kultura * spisovný jazyk
    Form, Genre příručky
    UDC 811.162.3
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Vývojové tendence spisovné češtiny a kultura jazyka
    Kniha je určena především učitelům českého jazyka, kteří prohlubují své vzdělání v postgraduálním studiu na pedagogických fakultách, avšak může být prospěšná i široké veřejnosti. Jejím hlavním cílem je vést čtenáře k teoretickému poznání základních vývojových tendencí současné spisovné češtiny i problematiky tohoto tématu, jak se odrážejí v současné české jazykovědě. Všímá si současného spisovného jazyka, a to jako předmětu jazykovědy a ve snaze stanovit jeho pojem. Vývojové tendence sleduje jednak v celkové charakteristice a jednak v jednotliných složkách, tj. v hláskosloví, tvarosloví, skladbě a slovní zásobě. Závěrem se zaměřuje na vývoj úsilí o jazykovou kulturu. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.