Počet záznamů: 1  

Výroba uzenin, specialit a konserv

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Bezděk, Jaroslav, 1903-1985 - Autor
    Vyd. 3., upr. - Tábor : OSSIS, 1999 - 159, [49] s. ; 21 cm
    ISBN 80-902391-6-1
     uzeniny  konzervování masa
     kuchařské recepty
    SignaturaC 294.781
    Umístění
    Výroba uzenin, specialit a konserv
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( region )jen prezenčněC 294.781 P   

    Údaje o názvuVýroba uzenin, specialit a konserv / Jaroslav Bezděk
    Záhlaví-jméno Bezděk, Jaroslav, 1903-1985 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 3., upr.
    Vyd.údajeTábor : OSSIS, 1999
    Fyz.popis159, [49] s. ; 21 cm
    ISBN80-902391-6-1
    Číslo nár. bibl.cnb000693630
    PoznámkyTabulky. Životopisná data
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Předmět.hesla uzeniny * konzervování masa
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 637.523 , 641.4:637.5 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Výroba uzenin, specialit a konserv
    Chcete vědět, jak se vyráběly masné výrobky před znárodněním? Chcete poznat špičkovou úroveň tehdejší české uzenářské výroby? Sáhněte po Bezděkově knize receptur. Autor knihy, pan Jaroslav Bezděk (1903 až 1985), po vyučení se řezníkem odešel "na zkušenou" do Berlína. V Kolíně nad Rýnem vystudoval odbornou potravinářskou školu. Po návratu do Prahy pracoval u firmy Zemka v Karlíně a jako dílovedoucí speciálky u firmy Beránek na Vinohradech. Své dlouholeté zkušenosti s uzenářskou výrobou vložil do knihy "Výroba uzenin, specialit a konserv", kterou dvakrát vydal vlastním nákladem. První vydání vyšlo již před válkou, druhé - rozšířené - krátce po ní v roce 1945. Se souhlasem autorových synů došlo k novému vydání knihy, která přes svůj věk nepochybně osloví i současné producenty masných výrobků, profesionální i amatérské uzenáře a milovníky výrobků z masa. Osloví je nejen jako důkaz vyspělosti české předválečné masné výroby, ale též jako zdroj inspirace a poučení, z jakých kořenů vzešla stávající uzenářská výroba. S knihou se vrátí do dob, kdy se masné výrobky ještě vyráběly z masa a kdy jedinými používanými přísadami byly voda, sůl, sanytr, koření, žemle a strouhanka. Kniha je, díky autorově stylistice, velmi příjemnou a praktickou četbou. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.