Počet záznamů: 1
Červený, Karel, 1957- - Autor
Vyd. 1. - Bratislava : Práca, 1990 - 207 s. : barev. il. ; 30 cm
ISBN 80-7094-102-2
Knižnica praktických príručiek ;
Červená, Drahomíra, - Autor Tandlmajer, Rudolf - Překladatel
vegetariánská jídla vegetariánství
kuchařské receptySignatura B 33.156 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Bezmasá jídla Údaje o názvu Vegetariánska kuchárka : 300 receptov : vegetariánstvo v teórii a v praxi / Karel Červený, Drahomíra Červená ; [z českého rukopisu ... preložil Rudolf Tandlmajer] Záhlaví-jméno Červený, Karel, 1957- (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje Bratislava : Práca, 1990 Fyz.popis 207 s. : barev. il. ; 30 cm ISBN 80-7094-102-2 Edice Knižnica praktických príručiek Dal.odpovědnost Červená, Drahomíra, 1959- (Autor)
Tandlmajer, Rudolf (Překladatel)
Předmět.hesla vegetariánská jídla * vegetariánství Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.564 , 613.261 , (083.12) Země vyd. Slovensko Jazyk dok. slovenština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Bezmasá jídla Druh dok. KNIHY Kniha není jen souborem receptů na přípravu vegetariánské stravy - ty tvoří druhou část knihy. Dává také odpovědi na otázky co je vegetariánství, kam sahají jeho kořeny, jaká jsou jeho ekonomická, filozofická, etická, ale především zdravotní hlediska, jaké jsou nejnovější poznatky o vitamínech, minerálních látkách a stopových prvcích, jaká kombinace potravin je zdravotně nejvhodnější, co je radiace potravin. Na tyto a další otázky odpovídá s hlavním záměrem: poskytnout čtenáři možnost seznámit se po víc než půlstoletí se současnou poznatkovou a argumentační výzbrojí vegetariánství, zvažovat tyto argumenty a hlouběji se zamýšlet nad souvislostmi mezi vlastním zdravím a stravováním. Kniha tedy nabízí čtenáři možnost vyzkoušet v praxi, třeba jen na určité období, teoretické poznatky a odůvodnění, jež jsou první části knihy. Recepturní část mu k tomu poskytuje mnoho rozmanitých možností. Členění na snídaně, obědy a večeře umožňuje uvést recepty na přípravu různých pomazánek, kaší, paštik, ovocných snídaní, šťáv, placek, také domácího celozrnného chleba, polévek, zeleninových, luštěninových, obilovinových a bramborových jídel, omáček, zadělávaných pokrmů, salátů a zákusků. Grafickým označením receptů se pamatovalo i na vyjádření jejich vhodnosti a použitelnosti v stravování dětí v jeslích, mateřských školách, ale i dospělých ve veřejných stravovacích zařízeních. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1