Počet záznamů: 1  

Vegetariánska kuchárka

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Červený, Karel, 1957- - Autor
    Vyd. 1. - Bratislava : Práca, 1990 - 207 s. : barev. il. ; 30 cm
    ISBN 80-7094-102-2
    Knižnica praktických príručiek ;
      Červená, Drahomíra, - Autor   Tandlmajer, Rudolf - Překladatel
     vegetariánská jídla  vegetariánství
     kuchařské recepty
    SignaturaB 33.156
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Bezmasá jídla
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníB 33.156   

    Údaje o názvuVegetariánska kuchárka : 300 receptov : vegetariánstvo v teórii a v praxi / Karel Červený, Drahomíra Červená ; [z českého rukopisu ... preložil Rudolf Tandlmajer]
    Záhlaví-jméno Červený, Karel, 1957- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajeBratislava : Práca, 1990
    Fyz.popis207 s. : barev. il. ; 30 cm
    ISBN80-7094-102-2
    Edice Knižnica praktických príručiek
    Dal.odpovědnost Červená, Drahomíra, 1959- (Autor)
    Tandlmajer, Rudolf (Překladatel)
    Předmět.hesla vegetariánská jídla * vegetariánství
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.564 , 613.261 , (083.12)
    Země vyd.Slovensko
    Jazyk dok.slovenština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Bezmasá jídla
    Druh dok.KNIHY
    Kniha není jen souborem receptů na přípravu vegetariánské stravy - ty tvoří druhou část knihy. Dává také odpovědi na otázky co je vegetariánství, kam sahají jeho kořeny, jaká jsou jeho ekonomická, filozofická, etická, ale především zdravotní hlediska, jaké jsou nejnovější poznatky o vitamínech, minerálních látkách a stopových prvcích, jaká kombinace potravin je zdravotně nejvhodnější, co je radiace potravin. Na tyto a další otázky odpovídá s hlavním záměrem: poskytnout čtenáři možnost seznámit se po víc než půlstoletí se současnou poznatkovou a argumentační výzbrojí vegetariánství, zvažovat tyto argumenty a hlouběji se zamýšlet nad souvislostmi mezi vlastním zdravím a stravováním. Kniha tedy nabízí čtenáři možnost vyzkoušet v praxi, třeba jen na určité období, teoretické poznatky a odůvodnění, jež jsou první části knihy. Recepturní část mu k tomu poskytuje mnoho rozmanitých možností. Členění na snídaně, obědy a večeře umožňuje uvést recepty na přípravu různých pomazánek, kaší, paštik, ovocných snídaní, šťáv, placek, také domácího celozrnného chleba, polévek, zeleninových, luštěninových, obilovinových a bramborových jídel, omáček, zadělávaných pokrmů, salátů a zákusků. Grafickým označením receptů se pamatovalo i na vyjádření jejich vhodnosti a použitelnosti v stravování dětí v jeslích, mateřských školách, ale i dospělých ve veřejných stravovacích zařízeních. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.