Počet záznamů: 1  

Úvod do statistické fysiky


  1.  Levič, Veniamin Grigor'jevič - Autor
    1. vyd. - Praha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1954 - 359 s. ; 8°
      Fousek, Jan, - Překladatel   Frait, Zdeněk, - Překladatel   Janovec, Václav, - Překladatel
     statistická fyzika
     učebnice
    SignaturaC 17.455
    Umístění
    Úvod do statistické fysiky
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 17.455   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementÚvod do statistické fysiky / V.G. Levič ; přel. Jan Fousek, Zdeněk Frait a Václav Janovec
    Main entry-name Levič, Veniamin Grigor'jevič (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1954
    Phys.des.359 s. ; 8°
    National bibl. num.cnb000511415
    Note1-3300 výt. - S il. - Pozn. - Přehl. lit. - Věcný rejstřík
    Another responsib. Fousek, Jan, 1930-2016 (Translator)
    Frait, Zdeněk, 1930- (Translator)
    Janovec, Václav, 1930-2022 (Translator)
    Subj. Headings statistická fyzika
    Form, Genre učebnice
    Conspect53 - Fyzika
    UDC 530.1:519.22 , (075)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Úvod do statistické fysiky
    Spis uvádí nejprve v souhrnu některé poučky thermodynamiky, zabývá se thermodynamickými potenciály, fázovým prostorem, nejzákladnějšími poznatky kvantové mechaniky a podává časovou definici pravděpodobnosti. Odvozuje Maxwellův i Boltzmannův rozdělovací zákon a Gibbsovo neboli kanonické rozdělení pravděpodobností různých stavů systému. Pak pojednává o souvislosti statistiky s thermodynamikou a podává výklad statistické fysiky ve kvasiklasickém přiblížení. S hlediska statistické fysiky probírá plyny ideální i neideální, krystaly, fázové soustavy a jejich přechody, elektrické a magnetické vlastnosti látek, kovy, theorii kapalného helia a atomové i jaderné systémy. Zdroj anotace: NKP
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.