Počet záznamů: 1  

Úvod do fenomenologické filosofie

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Patočka, Jan, 1907-1977 - Autor
    1. vyd. - Praha : ISE, 1994 - 189 s.
    ISBN 80-85241-47-1
    Oikúmené
      Polívka, Jiří, - Sestavovatel, kompilátor
     fenomenologie
     pojednání
    SignaturaC 279.163
    Umístění 165 - Teorie poznání
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Čtyři Dvory k vypůjčeníC 279.163 ČD   
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 279.163   
    Suché Vrbné k vypůjčeníC 279.163 SV   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuÚvod do fenomenologické filosofie / Ze záznamů přednášek proslovených ve školním roce 1969-70 na filosofické fakultě Univerzity Karlovysestavil Jiří Polívka
    Záhlaví-jméno Patočka, Jan, 1907-1977 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : ISE, 1994
    Fyz.popis189 s.
    ISBN80-85241-47-1
    Číslo nár. bibl.cnb000085119
    Edice Oikúmené (Institut pro středoevropskou kulturu a politiku)
    Dal.odpovědnost Polívka, Jiří, 1939-2016 (Sestavovatel, kompilátor)
    Předmět.hesla fenomenologie
    Forma, žánr pojednání
    Konspekt165 - Teorie poznání. Epistemologie
    MDT 165.62 , (049)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru165 - Teorie poznání
    Druh dok.KNIHY
    Fenomenologie má podobu nové formy empirismu, neboť se opírá o radikální aplikaci principu zkušenosti ve filozofii. Pramenem veškerého poznání se stává danost, jež přibližuje samotnou věc. Návrat filozofie k samotným věcem coby zdroji zkušenosti o věcech. Věci se stávají pramenem poznání... Filozofie přestává být myšlenkovou konstrukcí řešící abstraktní problémy a zaměřuje se na sledování daností - filozofovat znamená vidět. Vysokoškolské přednášky význačného Husserlova žáka vykládají podstatu vlivného filozofického směru. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.