Počet záznamů: 1  

Toskánské dobrodružství, aneb, O jídle, životě a fernetu

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Hamilton-Paterson, James, 1941- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Olympia, 2005 - 238 s. ; 20 cm
    ISBN 80-7033-910-1
      Kolářová, Alena - Překladatel
     Toskánsko (Itálie)
     anglické romány  humoristické romány
    SignaturaC 170.297
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 170.297   
    Suché Vrbné k vypůjčeníC 170.297 SV   

    Údaje o názvuToskánské dobrodružství, aneb, O jídle, životě a fernetu / James Hamilton-Paterson ; [z anglického originálu ... přeložila Alena Kolářová]
    Záhlaví-jméno Hamilton-Paterson, James, 1941- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Olympia, 2005
    Fyz.popis238 s. ; 20 cm
    ISBN80-7033-910-1
    Číslo nár. bibl.cnb001629657
    OriginálCooking with fernet branca
    Dal.odpovědnost Kolářová, Alena (Překladatel)
    Předmět.hesla Toskánsko (Itálie)
    Forma, žánr anglické romány * humoristické romány
    Konspekt821.111-3 - Anglická próza, anglicky psaná
    MDT 821.111-31
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Gerald Samper, žijící na samotě v Toskánsku, je snobský Angličan, který se živí jako nájemný spisovatel pracující pro různé celebrity. Přitom je považován za gourmeta, jehož podivné chutě zahrnují výstřední recepty na ústřice v čokoládě s česnekem či zmrzlinu s fernetem. Náhle se do jeho blízkosti přistěhuje další člověk. Marta, která se pohybovala v podsvětí bývalého SSSR, je skladatelkou neofolkové hudby a tvrdí, že píše filmovou muziku pro slavného italského režiséra. Vzájemné spory obou exulantů, usilujících o úspěch ve slunném Toskánsku, jsou stále ostřejší. Když do děje vstoupí neznámí muži v černé helikoptéře, začíná jít o život. Ze zlého snu je zapotřebí se dostat, a tak přichází ke slovu hořký bylinný likér. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.