Počet záznamů: 1
Technologie ovocných a zeleninových výrobků
Kác, Václav, 1897-1975 - Autor
Praha : Průmyslové vydavatelství, 1952 - 215, [5] s.
Knižnice potravinářského průmyslu;Signatura C 9.029 Umístění Info *RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM* Údaje o názvu Technologie ovocných a zeleninových výrobků / Václav Kác ; Předml.: A. Klečka Záhlaví-jméno Kác, Václav, 1897-1975 (Autor) Vyd.údaje Praha : Průmyslové vydavatelství, 1952 Fyz.popis 215, [5] s. Číslo nár. bibl. cnb000405961 Edice Knižnice potravinářského průmyslu; Sv. 49 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Autor zpracovává speciální technologii ovoce a zeleniny na biologickém základě. Zabývá se základními vlastnostmi a biologic. hodnotami ovoce a zeleniny, jejich sklizní, uchováváním a úpravou, praktickými methodami konservačními, balením hotových výrobků a pod. Kniha předpokládá určité předběžné znalosti, neobsahuje proto podrobná pojednání o fysikálních, chemických, biochemických a biologických vlastnostech, jakož i o technických principech, nýbrž podává aplikaci těchto zásad v praxi. (Theoretické principy ukládání a zpracování ovoce a zeleniny jsou vyloženy v práci Dr. Kyzlinka "Konservační methody", vyd. Prům. vydav v Praze 1951.) Zdroj anotace: Národní Knihovna ČRNačítání…
Počet záznamů: 1