Počet záznamů: 1  

Tajemství klášterní kuchyně

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Imbach, Josef, 1945- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Portál, 2005 - 197 s. : il. ; 24 cm
    ISBN 80-7178-912-7
      Pešková, Renata - Překladatel
     jídla  gastronomie  církevní život
     kuchařské recepty  příběhy
    SignaturaC 319.801
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Tajemství klášterní kuchyně
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 319.801   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 319.801 a   

    Údaje o názvuTajemství klášterní kuchyně : pikantní epizody a chutné recepty / Josef Imbach ; [z německého originálu ... přeložila Renata Pešková]
    Záhlaví-jméno Imbach, Josef, 1945- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Portál, 2005
    Fyz.popis197 s. : il. ; 24 cm
    ISBN80-7178-912-7 Kč 335,00
    Číslo nár. bibl.cnb001490567
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    OriginálGeheimnisse der kirchlichen Küchengeschichte
    Dal.odpovědnost Pešková, Renata (Překladatel)
    Předmět.hesla jídla * gastronomie * církevní život
    Forma, žánr kuchařské recepty * příběhy
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.55 , 641/642 , 27-4 , (083.12) , (0:82-32)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Tajemství klášterní kuchyně
    Pikantní epizody a chutné recepty Josef Imbach jako teolog dobře ví, že nejen chlebem živ je člověk, ale že jídlo a pití udržuje tělo i ducha pohromadě. Ve své knize zve čtenáře na exkurzi, jaké pokrmy se v průběhu dějin podávaly na stolech klášterů a církevních dvorů. Nenabízí při tom jen úctyhodné množství receptů, které si dnešní čtenář může sám vyzkoušet, ale kuchařské návody zároveň prokládá řadou příběhů a historek, mimo jiné o tom, jaký vztah měli ke kuchyni někteří světci, proč pověry prochází žaludkem, čím se zaobírali kuchaři papežů, nebo jak vypadaly církevní posty... Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.