Počet záznamů: 1  

Tajemná Francie

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Brayfield, Celia - Autor
    1. vyd. - Praha : Olympia, 2005 - 261 s.
    ISBN 80-7033-909-8
     anglická literatura  vaření
     Francie
     vyprávění  kuchařské recepty
    SignaturaC 169.941
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 169.941   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 169.941 a1   
    Suché Vrbné k vypůjčeníC 169.941 SV   

    Údaje o názvuTajemná Francie : spisovatelčin rok v Béarnu / Celia Brayfieldová ; [z anglického originálu ... přeložila Martina Čermáková]
    Záhlaví-jméno Brayfield, Celia (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Olympia, 2005
    Fyz.popis261 s.
    ISBN80-7033-909-8
    Číslo nár. bibl.cnb001576592
    OriginálDeep France
    Předmět.hesla anglická literatura * vaření * Francie * životní způsob
    Forma, žánr vyprávění * kuchařské recepty
    Konspekt821.111 - Anglická literatura, anglicky psaná
    MDT 641/642 , 821.111-31 , 908(44)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Anglická spisovatelka Celia Brayfieldová se po dlouhém váhání rozhodla strávit rok ve Francii. Usadila v rozlehlém domě se zahradou, aby v klidu přepracovala jedno ze svých děl. Postupně se seznamovala se svými sousedy, z nichž mnozí také pocházeli z Anglie, sbližovala se s prostředím a poznávala blízké i vzdálenější okolí. Kraj, dosud nepřesycený turistickým ruchem, ji zaujal lidovými tradicemi, svátky a slavnostmi, osobitou architekturou a především kuchyní. Brayfieldová je skvělá kuchařka, a tak dokáže mnohé pokrmy nejen přesně popsat, ale dokonce je i upravovat a vymýšlet různé variace na dané téma. Milovníkům francouzské kuchyně se nad recepty doslova budou sbíhat sliny, ale nic jim nebrání zkusit si mnohá jídla podle uvedených receptů uvařit. Kniha je koncipována jako průběh jednoho roku, rozdělena do měsíců, což umožňuje v běhu času popisovat proměny přírody, spisovatelčiny zahrady, chronologicky zachytit jednotlivé svátky a k nim přiřazovat zvyklosti i recepty. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.