Počet záznamů: 1  

Světověk a Časování

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Palouš, Radim, 1924-2015 - Autor
    Vyd. 2., přeprac. a rozš. - Praha : Vyšehrad, 2000 - 196 s. ; 20 cm
    ISBN 80-7021-411-2
     filozofie dějin
     monografie
    SignaturaC 321.714
    Umístění 930 - Historické vědy. Archivnictví. Kulturní dějiny
    Světověk a Časování
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 321.714   
    Rožnov k vypůjčeníC 321.714 R   
    Vltava k vypůjčeníC 321.714 Va   

    Údaje o názvuSvětověk a Časování / Radim Palouš
    Záhlaví-jméno Palouš, Radim, 1924-2015 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 2., přeprac. a rozš.
    Vyd.údajePraha : Vyšehrad, 2000
    Fyz.popis196 s. ; 20 cm
    ISBN80-7021-411-2
    Číslo nár. bibl.cnb000981185
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografické odkazy
    Předmět.hesla filozofie dějin
    Forma, žánr monografie
    Konspekt930 - Historická věda. Pomocné vědy historické. Archivnictví
    MDT 14 , 930.1 , 930.2
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru930 - Historické vědy. Archivnictví. Kulturní dějiny
    Druh dok.KNIHY
    Světověk a Časování
    Periodizace dějin nepředstavuje pouhé libovolné rozhodnutí, neboť se jedná o pokus nazřít smysl doby - hledání smyslu. Z hlediska tohoto principu byly objeveny nejen historické periody (starověk, středověk, novověk), ale i dějinné útvary (např. renesance, rokoko, romantismus). Současnou vývojovou etapu charakterizuje konec koexistence izolovaných kultur a konstituování doby světového společenství. Končí jedna historická perioda a začíná světověk... Analýza dosavadní periodizace se stává základem charakteristiky současného historického stadia a naznačení perspektivy. Český filozof odhaluje podstatu současné podoby světa a vývojová východiska. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.