Počet záznamů: 1  

Svět islandských ság


  1.  Steblin-Kamenskij, Michail Ivanovič, 1903-1981 - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Vyšehrad, 1975 - 155 s. : il.
      Munzar, Jiří, - Překladatel
     islandská literatura  ságy
     Island
     studie
    SignaturaC 201.217
    Umístění 821.11 - Germánské literatury obecně, nevyčleněné literatury
    Svět islandských ság
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 201.217   
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 201.217 v1   
    Na Sadech - dospělé ( příruční sklad )k vypůjčeníC 201.217 a   
    Suché Vrbné k vypůjčeníC 201.217 SV   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuSvět islandských ság
    Záhlaví-jméno Steblin-Kamenskij, Michail Ivanovič, 1903-1981 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Vyšehrad, 1975
    Fyz.popis155 s. : il.
    Číslo nár. bibl.cnb000144757
    OriginálMir sagi
    Dal.odpovědnost Munzar, Jiří, 1937- (Překladatel)
    Předmět.hesla islandská literatura * ságy * Island
    Forma, žánr studie
    MDT 821.113.3-34
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru821.11 - Germánské literatury obecně, nevyčleněné literatury
    Druh dok.KNIHY
    Svět islandských ság
    Významný představitel sovětské nordistiky uvádí do světa staroislandských rodových ság. Na bohatém textovém materiálu seznamuje s dobou a podmínkami jejich vzniku, vytyčuje různé jejich typy, zkoumá, do jaké míry jsou tytoliterární útvary smyšlenkou a nakolik zachycují historickou skutečnost, a sleduje vztah autorů k vyprávěné látce. Závěrem dospívá k charakteristice smýšlení a morálky Vikingů a vtipně ji konfrontuje s názory dnešního člověka. Českýpřeklad přihlíží též k překladu anglickému, schválenému autorem, a vypouští rozsáhlé poznámky bibliografického rázu a nahrazuje je vysvětlivkami vztahujícími se k některým méně běžným pojmům a jménům. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.