Počet záznamů: 1
Hule, Miroslav, 1946- - Autor
2. vyd. - Praha : Olympia, 2003 - 150 s. : il. ; 20 cm
ISBN 80-7033-821-0
Kubů, František, - Autor
česká jídla rybí jídla
Třeboň (Česko : oblast)
kuchařské receptySignatura C 311.879 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Masitá jídla Údaje o názvu Ryby podle baštýřek z Třeboňska / Miroslav Hule, František Kubů Záhlaví-jméno Hule, Miroslav, 1946- (Autor) Údaje o vydání 2. vyd. Vyd.údaje Praha : Olympia, 2003 Fyz.popis 150 s. : il. ; 20 cm ISBN 80-7033-821-0 Číslo nár. bibl. cnb001291350 Dal.odpovědnost Kubů, František, 1930-2007 (Autor)
Předmět.hesla česká jídla * rybí jídla * Třeboň (Česko : oblast) Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55:637.56 , 641.568(437.3) , (437.319) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Masitá jídla Druh dok. KNIHY Skvělá kuchařská knížka pro každého, kdo má rád ryby, zejména ty z našich rybníků - kapra, štiku, lína, candáta, okouna a další. Najdeme zde i recepty na amura a tolstolobika, tj. dovezené do ČR poměrně nedávno, teprve ve druhé polovině 20. století. Jak název napovídá, jde o recepty, které poskytly baštýřky z Třeboňska. Kdo neví, jsou to manželky rybářských baštýřů (ti jsou řekněme obdobou mistrů v dělnických profesích) z Rybářství Třeboň. A protože toto rybářství je u nás největší ze všech, má také nejvíce baštýřů, navíc někde i dvě generaci - těch, co aktuálně slouží, i těch, co jsou již na penzi. M. Hule mohl tudíž sebrat pro svou knihu bohatý materiál. Protože se zabývá o nejrůznější aspekty rybářství, vyptal se baštýřek i na takové věci, jako kolik kilo ryb jejich rodina za rok spotřebuje. Někde mi ta čísla připadala překvapivě nízká, asi některé baštýřky mají rybu po většinu roku zakázanou, když jsou s rybami jejich manželé v denním kontaktu :-). Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1