Počet záznamů: 1
Potravinářská mikrobiologie
Hampl, Bohuš, 1899-1975 - Autor
1. vyd. - Praha : SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1968 - 276 s.
Řada potravinářské literatury
učebniceSignatura C 64.874 Umístění Info *RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM* Údaje o názvu Potravinářská mikrobiologie Záhlaví-jméno Hampl, Bohuš, 1899-1975 (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Praha : SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1968 Fyz.popis 276 s. Číslo nár. bibl. cnb000447463 Edice Řada potravinářské literatury Poznámky 3000 výt. - Přehl. lit. - Věcný a názvový rejstřík. - S obr., fot. a tb. v textu. - Vazba: Josef Kalousek Forma, žánr učebnice Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Zdůrazňuje základní pojmy a zákonitosti obecné mikrobiologie, všímá si přitom činnosti užitečných i škodlivých mikroorganismů v potravinářství. Podává jak přehled systematiky potravinářsky důležitých skupin baktérií, kvasinek a plísní, tak přehled mikrobiologie jednotlivých potravinářských výrob i používaných surovin včetně mikrobiologie obalů, vody a vzduchu. Posléze uvádí platné mikrobiologické standardy surovin a konečných výrobků i hygienická a sanitační opatření v potravinářské výrobě. Výklad je volen tak, aby přinesl praktická poučení i pracovníkům mikrobiologických laboratoří potravinářského průmyslu. Zdroj anotace: Národní knihovna ČRNačítání…
Počet záznamů: 1