Počet záznamů: 1  

Počátky českého cukrovarnictví

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Říha, Oldřich, 1911-1974 - Autor
    1. vyd. - Praha : Univerzita Karlova, 1977 - 178, [1] s. : [14] s. fot. příl.
    Acta Universitatis Carolinae. Philosophica et Historica.
     cukrovarnický průmysl  cukrovary
     příručky
    SignaturaC 210.779
    Umístění
    Počátky českého cukrovarnictví
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 210.779   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuPočátky českého cukrovarnictví : monografická studie o dějinách cukrovarnického průmyslu v českých zemích do r. 1850 / Oldřich Říha ; K vyd. připravil. [a závěr naps.] Josef Haubelt
    Záhlaví-jméno Říha, Oldřich, 1911-1974 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Univerzita Karlova, 1977
    Fyz.popis178, [1] s. : [14] s. fot. příl.
    Číslo nár. bibl.cnb000412216
    Edice Acta Universitatis Carolinae. Philosophica et historica; Sv. 62/1976
    PoznámkyRus. a něm. souhrn. - S tb. v textu. - Obálka: Jaroslav Příbramský. - 700 výt. - Část. něm. text. - Přehl. lit. - Pozn. - Odkazy na lit. Na tit. listu nesprávně rok vyd. 1976
    Předmět.hesla cukrovarnický průmysl * cukrovary
    Forma, žánr příručky
    Konspekt664 - Potravinářský průmysl
    MDT 664.1
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština ; němčina
    Druh dok.KNIHY
    Počátky českého cukrovarnictví
    Práce po přehledu vývoje cukrovarnického průmyslu pojednává o rafinaci třtinového cukru a o rafinační technice, nastiňuje první pokusy o výrobu řepného cukru, sleduje výrobu řepného cukru v době kontinentálního systému a výrobní techniku v tomto období, zachycuje počátky moderního cukrovarnického průmyslu a cukrovarské technologie a všímá si hospodaření cukrovarů jako průmyslových jednotek. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.