Počet záznamů: 1  

Otakar Zich


  1.  Burjanek, Josef, 1915-2006 - Autor
    Vyd. 1 - Praha ; Brno : Státní pedagogické nakladatelství, 1966 - 157, [1] s., [3] s. obr. příl.
    Spisy Janáčkovy AMU v Brně;
     Zich, Otakar, 1879-1934
     hudební estetika  hudební skladatelé  hudební teorie  osobnosti
    SignaturaC 60.037
    Umístění
    Otakar Zich
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 60.037   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuOtakar Zich : studie k vývoji českého muzikologického myšlení v první třetině našeho století / Josef Burjanek
    Záhlaví-jméno Burjanek, Josef, 1915-2006 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1
    Vyd.údajePraha ; Brno : Státní pedagogické nakladatelství, 1966
    Fyz.popis157, [1] s., [3] s. obr. příl.
    Číslo nár. bibl.cnb000443824
    Edice/vedl.záhl. Janáčkova akademie múzických umění. Spisy 4
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchBibliografie. - Poznámky. - Ruský, německý a francouzský souhrn. - Jmenný rejstřík
    Předmět.hesla Zich, Otakar, 1879-1934 * hudební estetika * hudební skladatelé * hudební teorie * osobnosti
    MDT 78.01 , 78.07 , 929
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Otakar Zich
    Příspěvek k dějinám českého hudebně estetického myšlení podává hlavní vývojové linie jeho čelného představitele. Studie přináší rozbor publikovaného muzikologického díla Zichova uprostřed jeho ostatních teoretických prací v kontextu s jeho skladatelským odkazem a v souvislosti s tehdejším teoretickým myšlením filosofickým, estetickým a hudebně estetickým. V jednotlivých statích je zkoumán podíl a charakter Zichových hudebně folkloristických prací na ostatním jeho teoretickém díle a funkce akustiky, fyziologie a psychologie v jeho vědeckém díle. Výčet a výklad Zichových metod potvrzuje cennost jeho estetiky i pro přítomnou dobu. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.