Počet záznamů: 1  

O vrcholu zření


  1.  Mikuláš, 1401-1464 - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Vyšehrad, 2003 - 173 s. ; 14 cm
    ISBN 80-7021-582-8
    Krystal ;
      Floss, Karel, - Jiná role   Floss, Pavel, - Jiná role
     Mikuláš, Kusánský, kardinál, 1401-1464
     křesťanská filozofie  metafyzika  náboženská literatura
    SignaturaC 321.901
    Umístění 27 - Křesťanství
    O vrcholu zření
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 321.901   

    Title statementO vrcholu zření / Mikuláš Kusánský ; [z latinského originálu ... přeložil Karel Floss ; studiemi opatřili Karel a Pavel Flossovi]
    Main entry-name Mikuláš, Kusánský, kardinál, 1401-1464 (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Vyšehrad, 2003
    Phys.des.173 s. ; 14 cm
    ISBN80-7021-582-8
    National bibl. num.cnb001255055
    Edition Krystal (Vyšehrad) ; sv. 3
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografické odkazy
    OriginalDe apice theoriae
    Another responsib. Floss, Karel, 1926-2024 (Other)
    Floss, Pavel, 1940- (Other)
    Subj. Headings Mikuláš, Kusánský, kardinál, 1401-1464 * křesťanská filozofie * metafyzika * náboženská literatura
    Conspect2-1 - Přirozená teologie. Náboženská filozofie
    UDC 14 , 27-1/-2 , 27-3
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru27 - Křesťanství
    Document kindBOOKS
    O vrcholu zření
    Dialog mezi kardinálem od svatého Petra a kanovníkem z Cách odhaluje nové filozofické řešení podstaty veškeré skutečnosti. Bůh představuje maximum, absolutní nekonečno, absolutní jednotu. Ontologický základ a příčinu všeho zosobňuje absolutní Moc, čili moc samotná. Jedná se o velice originální hledání co nejvěrnějšího obrazu Boha, tedy základu veškeré skutečnosti, s níž přichází člověk na úrovni svých poznávacích schopností, společenských a náboženských aktivit, do styku. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.