Počet záznamů: 1  

O víně

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Simon, Joanna - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Slovart, 2002 - 224 : barev. il. ; 28 cm
    ISBN 80-7209-386-X
      O'Leary, Ian - Fotograf
     vinohradnictví  vinařství
     příručky
    SignaturaB 42.532
    Umístění 663.2 - Vinařství
    O víně
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 42.532   

    Údaje o názvuO víně / Joanna Simonová ; fotografie Ian O'Leary ; [z anglického originálu ... přeložila Lenka Svobodová]
    Záhlaví-jméno Simon, Joanna (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Slovart, 2002
    Fyz.popis224 : barev. il. ; 28 cm
    ISBN80-7209-386-X
    Číslo nár. bibl.cnb001197169
    PoznámkyTerminologický slovníček
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje rejstřík
    OriginálSunday Times book of wine
    Dal.odpovědnost O'Leary, Ian (Fotograf)
    Předmět.hesla vinohradnictví * vinařství
    Forma, žánr příručky
    Konspekt663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin
    MDT 663.2 , 634.8 , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru663.2 - Vinařství
    Druh dok.KNIHY
    O víně
    Otevřete-li tohoto jedinečného průvodce, octnete se rázem ve vzrušujícím světě vína. Spisovatelka Joanna Simonová provádí čtenáře pestrou paletou stylů, odrůd a vinařských oblastí a předkládá neotřele věcné rady, jak nakupovat, hodnotit, podávat a uchovávat víno tak, aby přinášelo co nejvíc radosti. Většina z nás by ráda vyzkoušela širší škálu vín, ale možná se obává drahého omylu. Joanna Simonová dodává čtenářům odvahu a pomáhá jim poznávat nová vína podobná těm, která si už oblíbili. Dáváte-li například přednost australskému chardonnay, možná vám zachutnají bílá vína ze španělské Navarry, chilský sémillon nebo jihoafrický chenin blanc. Tato kniha nabízí přehled více než devadesáti odrůd vinné révy, u hlavních z nich je uveden podrobný popis jejich typických aromatických látek. Najdete zde odborné rady k nákupu, skladování, hodnocení a podávání vína, spolu s obsáhlými doporučeními, jak nejlépe sladit jídlo a víno a jak rozeznávat jednotlivé styly vín. Nechybí ani užitečný přehled vín z celého světa, doporučení výrobci a v neposlední řadě pomocný přehled výslovnosti. Nádherné fotografie z reálného prostředí vinic, vinařství a sklepů dokonale zachycují zázračný proces, v jehož průběhu se hrozny mění ve skvostný nápoj. Zdroj anotace: Zbozi.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.