Počet záznamů: 1  

Nová encyklopedie českého a moravského vína

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Kraus, Vilém, 1924-2013 - Autor
    Praha : Praga Mystica, [2005] - 306 s. : barev. il. ; 25 cm
    ISBN 80-86767-00-0
     vinařství  vinohradnictví  víno  odrůdy zemědělských plodin  réva vinná
     encyklopedie
    SignaturaC 317.948/1
    Umístění 663.2 - Vinařství
    Nová encyklopedie českého a moravského vína
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 317.948/1 v1   
    Lidická ( studovna ) jen prezenčněC 317.948/1   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 317.948/1 a   

    Údaje o názvuNová encyklopedie českého a moravského vína / Vilém Kraus a kolektiv
    Část názvuEncyklopedie českého a moravského vína
    Záhlaví-jméno Kraus, Vilém, 1924-2013 (Autor)
    Vyd.údajePraha : Praga Mystica, [2005]
    Fyz.popis306 s. : barev. il. ; 25 cm
    ISBN80-86767-00-0 Kč 299,00
    PoznámkyTerminologický slovník
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstříky
    Předmět.hesla vinařství - Česko * vinohradnictví - Česko * víno * odrůdy zemědělských plodin - Česko * réva vinná
    Forma, žánr encyklopedie
    Konspekt663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin
    MDT 663.2 , 634.8 , 631.526 , (437.3) , (031)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru663.2 - Vinařství
    Druh dok.KNIHY
    Nová encyklopedie českého a moravského vína
    Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Kapitoly zahrnují širokou škálu témat. První dvě kapitoly se podrobně věnují historii výroby vína a vývoji vinařské architektury. Následuje kapitola o složení vína a nejrozsáhlejší je kapitola podrobně a názorně popisující různé způsoby výroby tichých i šumivých vín, dále výčet jejich nedostatků, vad či nemocí a přehled našich vinařských podoblastí s jejich odlišnostmi. Závěr knihy patří souhrnnému pojednání o příznivých účincích vín zahrnující nejnovější poznatky z celého světa. Nechybí ani dosud nejvíce ucelený přehled vinařských patronů včetně výběru těch nejzajímavějších pranostik. Pro lepší porozumění problematice je součástí knihy opět vinařský slovníček, tentokrát zaměřený na pojmy týkající se výroby vína. Druhý díl navazuje na první svým náročným a výpravným grafickým zpracováním. Orientaci rovněž usnadňuje několik rejstříků. Kniha je vydána ve spolupráci s Vinařským fondem a Svazem vinařů České republiky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.