Počet záznamů: 1  

Neznámý Parnas


  1.  Fryčer, Jaroslav, 1932-2006 - Autor - Sestavovatel, kompilátor
    1. vyd. - Praha : Odeon, 1988 - 398 s. : il., portréty ; 16 x 16 cm
    ISBN (Váz.)
    Odeon
      Pokorný, Jindřich, - Překladatel
     francouzská poezie  francouzští básníci
     antologie  studie
    SignaturaC 260.249
    Umístění 821.133.1 - Francouzská, francouzsky psaná literatura
    Neznámý Parnas
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 260.249 v1   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 260.249 a1   

    Údaje o názvuNeznámý Parnas / [vybral, uspořádal a průvodní text napsal Jaroslav Fryčer ; přeložil Jindřich Pokorný]
    Záhlaví-jméno Fryčer, Jaroslav, 1932-2006 (Autor) (Sestavovatel, kompilátor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Odeon, 1988
    Fyz.popis398 s. : il., portréty ; 16 x 16 cm
    ISBN(Váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb000043159
    Edice Odeon (Odeon)
    PoznámkyPřeloženo z francouzštiny
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Dal.odpovědnost Pokorný, Jindřich, 1927-2014 (Překladatel)
    Předmět.hesla francouzská poezie - 19. století, 2. polovina * francouzští básníci - 19. století, 2. polovina
    Forma, žánr antologie * studie
    Konspekt821.133.1.09 - Francouzská literatura, francouzsky psaná (o ní)
    MDT 821.133.1-1-051 , 821.133.1-1 , (048.8) , (082.21)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru821.133.1 - Francouzská, francouzsky psaná literatura
    Druh dok.KNIHY
    Neznámý Parnas
    Parnasisté vycházeli z romantismu, vyznávali však kult dokonalého básnického tvaru a záměrného potlačení bouřlivých emocí. Členy této skupiny byli např. Baudelaire, Cros, Verlaine, Mallarmé. Vzhledem k vynikajícímu průvodnímu slovu, volbě ukázek i dobovému ilustračnímu materiálu představuje tento svazek zcela ojedinělou publikaci. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.