Počet záznamů: 1
Lahůdková kuchyně
Janků-Sandtnerová, Marie, 1885-1946 - Autor
Vyd. 2. - Praha : Ivo Železný, 1991 - 180 s.
ISBN 80-7116-051-2Signatura C 271.796 Umístění Info *RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM* Údaje o názvu Lahůdková kuchyně : příprava studených lahůdkových pokrmů v domácnosti Záhlaví-jméno Janků-Sandtnerová, Marie, 1885-1946 (Autor) Údaje o vydání Vyd. 2. Vyd.údaje Praha : Ivo Železný, 1991 Fyz.popis 180 s. ISBN 80-7116-051-2 Číslo nár. bibl. cnb000534600 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Proslulá autorka kuchařských knih se v publikaci Lahůdková kuchyně, která vyšla poprvé v roce 1949, zaměřila na úpravu studených lahůdkových pokrmů, které lze připravit nejen jako předkrmy před hlavním jídlem, ale i k různým domácím oslavám a večírkům. V knize nalezneme množství receptů na přípravu pomazánek a obložených chlebíčků, majonéz, paštik, ryb, studených polévek, omáček, masových specialit, zeleninových mís a salátů, sýrů, sladkých zákusků a mnoha dalších lahůdek. Marie Janků-Sandtnerová (1885–1946) byla česká učitelka, autorka kuchařských příruček a propagátorka zdravé výživy. Její kuchařky se dočkaly mnoha vydání a dodnes jsou velmi oblíbené. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1