Počet záznamů: 1  

Kuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě. Každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná


  1.  Rodovský z Hustiřan, Bavor, asi 1526-1592 - Autor
    Vydání 1. - 193 stran : ilustrace, faksimile ; 20 cm
      Tichá, Zdeňka, - Editor
     jídla
     kuchařské recepty
    SignaturaC 96.851
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Kuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě. Každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 96.851   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuKuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě. Každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná / Bavor Rodovský z Hustitřan ; editor Zdeňka Tichá
    Část názvuKnížka o rozličných krmích
    Záhlaví-jméno Rodovský z Hustiřan, Bavor, asi 1526-1592 (Autor)
    Údaje o vydáníVydání 1.
    NakladatelPraha : Avicenum, zdravotnické nakladatelství, 1975
    Fyz.popis193 stran : ilustrace, faksimile ; 20 cm
    Číslo nár. bibl.cnb000144915
    PoznámkySlovníček a vysvětlivky
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Dal.odpovědnost Tichá, Zdeňka, 1927-1984 (Editor)
    Předmět.hesla jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.55 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Kuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě. Každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná
    Kritické vydání kuchařské knihy alchymisty a astronoma rudolfínské doby z r. 1591 přináší nejen řadu nezvyklých receptů na přípravu polévek, kyselic, jích, šalší, masa, ryb, drůbeže, kaší, smažených i jiných pokrmů, ale umožňuje nahlédnout i do zvyklostí renesanční kuchyně. Recepty jsou uspořádány podle dnešních zvyklostí do tematických oddílů, doplněny slovníčkem, vysvětlivkami a některé z nich jsou převedeny a upraveny pro dnešní kuchyni. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.