Počet záznamů: 1  

Kritika a interpretace

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Blažíček, Přemysl, 1932-2002 - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Triáda, 2002 - 527 s. ; 19 cm
    ISBN 80-86138-46-1, ISBN 9788087256299
    Paprsek ;
      Špirit, Michael, - Sestavovatel, kompilátor
     česká literatura  literární kritika
     sborníky
    SignaturaC 319.942
    Umístění
    Kritika a interpretace
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 319.942   

    Title statementKritika a interpretace / Přemysl Blažíček ; [uspořádal, k vydání připravil a komentářem opatřil Michael Špirit]
    Main entry-name Blažíček, Přemysl, 1932-2002 (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Triáda, 2002
    Phys.des.527 s. ; 19 cm
    ISBN80-86138-46-1
    9788087256299
    National bibl. num.cnb001251818
    Edition Paprsek (Triáda) ; sv. 12
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Another responsib. Špirit, Michael, 1965- (Compiler)
    Subj. Headings česká literatura * literární kritika
    Form, Genre sborníky
    Conspect821.162.3.09 - Česká literatura (o ní)
    UDC 821.162.3-95
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Kritika a interpretace
    Autor vnesl do českého myšlení o literatuře kromě osobitých soudů a čistého jazykového stylu dva výjimečné rozměry. Prvním je perspektiva filosofického zájmu, v níž umění posledního století nabývá prostřednictvím filosofie nového, oživujícího smyslu. Druhým pak sebereflexivní pohled na tvůrčí i provozní mechanismy akademické literární vědy, který zároveň znamená šance této disciplíny a možné východisko ze současné slepé uličky stále zbytečnějších textů o umění. Jeho texty představují jednu z mála původních hodnot české literární esejistiky posledních čtyřiceti let. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.