Počet záznamů: 1  

Kaviár

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Saffron, Inga, 1957- - Autor
    1. vyd. v českém jazyce - Praha : BB art, 2004 - 238 s. ; 21 cm
    ISBN 80-7341-212-8
      Klasová, Barbora - Překladatel
     kaviár  jeseteři  rybolov
     literatura faktu
    SignaturaC 314.028
    Umístění 639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov
    Kaviár
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 314.028   

    Údaje o názvuKaviár : fascinující cesta za utajenými dějinami kaviáru / Inga Saffronová ; přeložila Barbora Klasová
    Záhlaví-jméno Saffron, Inga, 1957- (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd. v českém jazyce
    Vyd.údajePraha : BB art, 2004
    Fyz.popis238 s. ; 21 cm
    ISBN80-7341-212-8 Kč 199,00
    Číslo nár. bibl.cnb001312931
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    OriginálCaviar
    Dal.odpovědnost Klasová, Barbora (Překladatel)
    Předmět.hesla kaviár * jeseteři * rybolov - dějiny
    Forma, žánr literatura faktu
    Konspekt639.2/.6 - Rybářství
    MDT 639.382 , 664.955 , 597.423 , 639.2(091) , (0:82-96)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov
    Druh dok.KNIHY
    Kaviár
    Fascinující historie pochoutky připravované z jiker jesetera. Kaviár byl původně postním jídlem v ruské pravoslavné církvi, postupně se stal luxusním pokrmem, vyhledávaným obchodním artiklem i symbolem přepychu a bohatství. Tradičním centrem produkce kaviáru byla oblast Kaspického moře a řeky Volhy. Touha lidí po této lahůdce však přivedla na pokraj záhuby jeseterovité ryby, které kaviár poskytují. V poslední době roste úsilí tyto vzácné živočišné druhy zachránit před vyhynutím. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.