Počet záznamů: 1  

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Beranová, Magdalena, 1930-2016 - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Academia, 2005 - 359 s., [16] s. barev. obr. příl. : il., mapy, faksim. ; 21 cm
    ISBN 80-200-1340-7
     dějiny gastronomie  jídla  potraviny  pravěk  středověk
     monografie
    SignaturaC 320.390
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 320.390   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) vypůjčeno (do 04.11.2024)C 320.390 a   
    Vltava k vypůjčeníC 320.390 Va   

    Údaje o názvuJídlo a pití v pravěku a ve středověku / Magdalena Beranová
    Záhlaví-jméno Beranová, Magdalena, 1930-2016 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Academia, 2005
    Fyz.popis359 s., [16] s. barev. obr. příl. : il., mapy, faksim. ; 21 cm
    ISBN80-200-1340-7
    Číslo nár. bibl.cnb001571379
    PoznámkyV prelimináriích uvedeno: Akademie věd České republiky
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Dal.odpovědnost Akademie věd České republiky (Jiná role)
    Předmět.hesla dějiny gastronomie * jídla * potraviny * pravěk * středověk
    Forma, žánr monografie
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641/642(091) , 613.2 , 641/642 , 94(100)"04/14" , 94(3)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
    Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.