Počet záznamů: 1  

Funkční potraviny


  1.  Kalač, Pavel, 1943- - Autor
    České Budějovice : Dona, 2003 - 130 s. ; 20 cm
    ISBN 80-7322-029-6
     racionální výživa  nutraceutika  prevence onemocnění
     příručky
    SignaturaC 310.790
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Údaje o názvuHlína věčně živá : Bohumil Dobiáš st., Jan Simota, Alena Kroupová, Slavomír Bláha, Bohumil Dobiáš ml. / [předmluva Bohumil Houdek ; katalog sestavila Věra Nosková ; grafická úprava Karel Fiala ; fotografie Marie Šechtlová]
    Vyd.údajeHluboká nad Vltavou : Alšova jihočeská galerie, 1963
    Fyz.popis[40] s. : il.
    PoznámkyPočet exemplářů: 2. Konání: 1963 Alšova jihočeská galerie
    Dal.odpovědnost Nosková, Věra (Sestavovatel, kompilátor)
    Houdek, Bohumil, 1914-1985 (Autor úvodu atd.)
    Šechtlová, Marie, 1928-2008 (Fotograf)
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 310.790   

    Údaje o názvuFunkční potraviny : kroky ke zdraví / Pavel Kalač
    Záhlaví-jméno Kalač, Pavel, 1943- (Autor)
    Vyd.údajeČeské Budějovice : Dona, 2003
    Fyz.popis130 s. ; 20 cm
    ISBN80-7322-029-6 Kč 95,00
    Číslo nár. bibl.cnb001197602
    PoznámkyTerminologický slovník
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Předmět.hesla racionální výživa * nutraceutika * prevence onemocnění
    Forma, žánr příručky
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT 613.26/.29 , 616-084 , 613.2 , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Druh dok.KNIHY
    Funkční potraviny
    Funkční potraviny
    Funkční potraviny jsou potraviny, jejichž složení bylo lidskou činností formováno tak, aby představovaly zdravotní přínos. Měly by se konzumovat běžně, jako součást stravy. Tvoří přechodnou skupinu potravin mezi běžnými /konvenčními, standartními/ potravinami a léky. Nejsou však léky! Nemají léčit chorobu ve stadiu jejího propuknutí, ale jejich účelem je spíše preventivní působení. Jakmile se rozšíří na českém trhu, jejich cena bude vyšší než u běžných potravin. S největší pravděpodobností je budou konzumovat jednotlivci, ve zvýšené míře ohrožení některou z civilizačních chorob, ale i ti, v jejichž žebříčku hodnot je zdraví ceněno velmi vysoko. A právě o funkčních potravinách, jejich působení na lidské zdraví a významných účinných složkách, které obsahují, hovoří tato kniha. Věcný rejstřík a slovníček odborných pojmů jsou samozřejmostí. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.