Počet záznamů: 1
Funkční potraviny
Kalač, Pavel, 1943- - Autor
České Budějovice : Dona, 2003 - 130 s. ; 20 cm
ISBN 80-7322-029-6
racionální výživa nutraceutika prevence onemocnění
příručkySignatura C 310.790 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Údaje o názvu Hlína věčně živá : Bohumil Dobiáš st., Jan Simota, Alena Kroupová, Slavomír Bláha, Bohumil Dobiáš ml. / [předmluva Bohumil Houdek ; katalog sestavila Věra Nosková ; grafická úprava Karel Fiala ; fotografie Marie Šechtlová] Vyd.údaje Hluboká nad Vltavou : Alšova jihočeská galerie, 1963 Fyz.popis [40] s. : il. Poznámky Počet exemplářů: 2. Konání: 1963 Alšova jihočeská galerie Dal.odpovědnost Nosková, Věra (Sestavovatel, kompilátor)
Houdek, Bohumil, 1914-1985 (Autor úvodu atd.)
Šechtlová, Marie, 1928-2008 (Fotograf)
Údaje o názvu Funkční potraviny : kroky ke zdraví / Pavel Kalač Záhlaví-jméno Kalač, Pavel, 1943- (Autor) Vyd.údaje České Budějovice : Dona, 2003 Fyz.popis 130 s. ; 20 cm ISBN 80-7322-029-6 Kč 95,00 Číslo nár. bibl. cnb001197602 Poznámky Terminologický slovník Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii a rejstřík Předmět.hesla racionální výživa * nutraceutika * prevence onemocnění Forma, žánr příručky Konspekt 613 - Hygiena. Lidské zdraví MDT 613.26/.29 , 616-084 , 613.2 , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Druh dok. KNIHY Funkční potraviny jsou potraviny, jejichž složení bylo lidskou činností formováno tak, aby představovaly zdravotní přínos. Měly by se konzumovat běžně, jako součást stravy. Tvoří přechodnou skupinu potravin mezi běžnými /konvenčními, standartními/ potravinami a léky. Nejsou však léky! Nemají léčit chorobu ve stadiu jejího propuknutí, ale jejich účelem je spíše preventivní působení. Jakmile se rozšíří na českém trhu, jejich cena bude vyšší než u běžných potravin. S největší pravděpodobností je budou konzumovat jednotlivci, ve zvýšené míře ohrožení některou z civilizačních chorob, ale i ti, v jejichž žebříčku hodnot je zdraví ceněno velmi vysoko. A právě o funkčních potravinách, jejich působení na lidské zdraví a významných účinných složkách, které obsahují, hovoří tato kniha. Věcný rejstřík a slovníček odborných pojmů jsou samozřejmostí. Zdroj anotace: Městská knihovna v PrazeNačítání…
Počet záznamů: 1