Počet záznamů: 1  

Formování hudby


  1.  Faltus, Leoš, 1937- - Autor
    Vyd. 2., Na JAMU 1. - Brno : Janáčkova akademie múzických umění, 2003 - 125 s. : noty ; 29 cm
    ISBN 80-85429-84-5
      Štědroň, Miloš, - Autor
    6.-20. století
     hudební formy
     učebnice vysokých škol
    SignaturaS 30.379
    Umístění
    Formování hudby
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníS 30.379   

    Údaje o názvuFormování hudby / Leoš Faltus, Miloš Štědroň
    Záhlaví-jméno Faltus, Leoš, 1937- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 2., Na JAMU 1.
    Vyd.údajeBrno : Janáčkova akademie múzických umění, 2003
    Fyz.popis125 s. : noty ; 29 cm
    ISBN80-85429-84-5
    Číslo nár. bibl.cnb001313564
    Poznámky100 výt.
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Dal.odpovědnost Štědroň, Miloš, 1942- (Autor)
    Předmět.hesla 6.-20. století * hudební formy - 6.-20. století
    Forma, žánr učebnice vysokých škol
    Konspekt781 - Hudební teorie
    37.016 - Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice
    MDT 78.082/.086 , (075.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Formování hudby
    Společná práce muzikologů a skladatelů Leoše Faltuse a Miloše Štědroně se zabývá problematikou vzniku formotvorných principů a formových typů a jejich proměnou do složitějších a složenějších útvarů se zřetelem využít těchto znalostí při sémantické analýze konkrétních hudebních skladeb. Autoři se zaměřují mj. na vývoj gregoriánského chorálu, světskou píseň a její podoby do 14. století, věnují se hudebním formám v období Ars antiqua a Ars nova, tancům 16. a 17. století, kánonu a fuze, písňovým, variačním, rondovým a sonátovým formám, velkým formám složeným, tj. opeře, baletu, melodramu ad. Publikace je doplněna notovými příklady, prameny a literaturou a věcným rejstříkem. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.