Počet záznamů: 1  

Fenomenologie a kultura slepé skvrny

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Blecha, Ivan, 1957- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Triton, 2002 - 119 s. ; 17 cm
    ISBN 80-7254-264-8
    Filosofická setkávání ;
    19.-20. století
     filozofie  fenomenologie  filozofie jazyka
     sborníky
    SignaturaC 306.337
    Umístění 165 - Teorie poznání
    Fenomenologie a kultura slepé skvrny
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 306.337   

    Údaje o názvuFenomenologie a kultura slepé skvrny / Ivan Blecha
    Záhlaví-jméno Blecha, Ivan, 1957- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Triton, 2002
    Fyz.popis119 s. ; 17 cm
    ISBN80-7254-264-8
    Číslo nár. bibl.cnb001185824
    Edice Filosofická setkávání
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
    Předmět.hesla 19.-20. století * filozofie - 19.-20. stol. * fenomenologie * filozofie jazyka
    Forma, žánr sborníky
    Konspekt165 - Teorie poznání. Epistemologie
    MDT 165.62 , 81:1 , 101 , (081)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru165 - Teorie poznání
    Druh dok.KNIHY
    Fenomenologie a kultura slepé skvrny
    Fenomenologie a kultura slepé skvrny je soubor statí, které se z různých aspektů pokoušejí o kritický dialog s některými formami soudobého postmoderního myšlení. Analýzou přirozené, předjazykové zkušenosti světa se snaží nabídnout alternativu k postmoderním tezím o údajné nepřístupnosti tohoto světa a o relativní a plurální povaze našeho poznání. Kriticky je posuzovánDerridův poststrukturalismus, Rortyho neopragmatismus a Welschova koncepce „kultury slepé skvrny".Doc. PhDr. Ivan Blecha, CSc. je docentem na Katedře filosofie Filosofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Zabývá se fenomenologií v kontextu filosofie 20. století a filosofií Jana Patočky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.