Počet záznamů: 1  

Estetika

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Zuska, Vlastimil, 1951- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Triton, 2001 - 132 s. : il. ; 17 cm
    ISBN 80-7254-194-3
    Filosofická setkávání ;
     estetika
     studie
    SignaturaC 305.830
    Umístění 111/129 - Metafyzika. Kosmologie. Filozofie přírody
    Estetika
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr )vypůjčeno (do *03.04.2024)C 305.830 v1   
    Lidická ( studovna ) jen prezenčněC 305.830   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 305.830 a   

    Údaje o názvuEstetika : úvod do současnosti tradiční disciplíny / Vlastimil Zuska
    Záhlaví-jméno Zuska, Vlastimil, 1951- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Triton, 2001
    Fyz.popis132 s. : il. ; 17 cm
    ISBN80-7254-194-3
    Číslo nár. bibl.cnb001028140
    Edice Filosofická setkávání
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografie
    Předmět.hesla estetika
    Forma, žánr studie
    Konspekt11 - Metafyzika
    MDT 7.01:111.852 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru111/129 - Metafyzika. Kosmologie. Filozofie přírody
    Druh dok.KNIHY
    Estetika
    Cílem práce je vymezit předmět estetiky (estetickou situaci) a vyložit laikům i odborníkům podstatu této sebereflektující disciplíny. Studie se v jednotlivých kapitolách soustřeďuje na estetický objekt (artefakt, umělecké dílo) a celou škálu kategorií estetického zkoumání. Autor je přesvědčený, že estetika zkoumá především podloží, které umožňuje samu existenci umění. Bez osvětlení této báze zůstavají filozofie umění i teorie jednotlivých uměleckých druhů ve vzduchu. Závěrečná kapitola je věnována estetické praxi, běžnému typu estetické recepce a její proměně v postmoderním čase. Jednotlivé kapitoly jsou doplněny soupisem studijní literatury. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.